Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:47:00

Доброго ранку: як перетворити слова в реальність

20.03.2016   11:47Агенцiя

Якщо ранок для вас не буває добрим, відносна бадьорість приходить до вас тільки після чергової чашки кави, але аж ніяк не асоціюється із підйомом, гірше того, якщо вас турбують болі в шиї та спині, – цю статтю вам просто необхідно прочитати.

Ми спимо майже третину всього нашого життя, а інша його частина залежить від якості цього самого сну, а це вже, безперечно, вагомий аргумент того, щоб потурбуватись про місце, позу та інші атрибути та якість сну. Тут важливо все: від загальної атмосфери у вашій спальні, до вибору ковдри та навіть постелі, на якій ви спите.

Ось декілька порад, як виспатись, прокинутись бадьорим та щасливим:

1. Режим сну. Найкраще виробити свій, зручний вам режим сну, тобто лягати та прокидатись приблизно в один і той же час. Найкраще, звісно, якщо вам вдасться лягати до 22.00, а встати в 6.00-7.00, такий розпорядок дасть вам змогу виспатися, адже сон з 22.00 до 2.00 найміцніший, а також зранку ви матимете безліч часу, щоб зібратись на навчання чи роботу та не метушитись, насолодитись сніданком, а це в свою чергу не призведе до початку робочого дня зі стресу.

2. Свіже повітря чи ароматичні масла. Якщо вам не вдається заснути, то в такому випадку вам допоможуть природні аромати, такі як лаванда, шавлія, майоран чи бергамот. Також, якщо дозволяє температура за вікном, можна прочинити кватирку – це допоможе вам наситити організм киснем, відмінно відпочити, та прокинутись бадьорим від свіжого повітря.

3. Матрас та постіль. Цим предметам також потрібно приділити окрему увагу, адже від їх якості залежить ваше самопочуття, стан здoров’я хребта та ваша краса. Тому краще обирати ортопедичні матраци середньої жорсткості, а серед видів постільної білизни надавати перевагу шовковій, – вона запобігає появі зморшок, а також чудово підтримує оптимальну температуру тіла.

4. Психологічне налаштування. Якщо ви залишили якісь справи не вирішеними, то думки про них точно не дадуть вам спокійно заснути, а тим паче прокинутись бадьорим. Якщо таке трапляється часто, вам або варто планувати менше справ на день, або змінити розпорядок дня, щоб встигати вирішувати все заплановане, а найкраще, просто не переживайте через дрібниці, – більшість з того, за що ми хвилюємося ніколи не стається.

5. Фізичне налаштування. Щоб відпочити за ніч, а вранці не метушитись і не бігати по квартирі в поспіху шукаючи другу шкарпетку, – приготуйте все заздалегідь: перегляньте прогноз погоди і підберіть одяг, можна кілька варіантів обдумати, кладіть необхідні для роботи речі в одному місці, приготуйте перекус, якщо берете його з собою в офіс, вимийте чашку для ранкової кави. Вечірні ритуали краси також дуже важливі для ранкового заряду хорошим настроєм, адже приємно дивитись в дзеркало на красиву сяючу шкіру, а тому вмивання обличчя та демакіяж обов’язковий пункт підготовки до сну. Також є чимало масок для волосся, які можна робити на ніч, а вранці тільки помити голову і захоплюватись красивими локонами.

Головне, робіть те, що і як вам комфортно, слухайте свій організм.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини