Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:40:41

Як економити із задоволенням?

20.03.2016   11:26Агенцiя

Часто люди, замислюються про економію, відчувають себе нещасними і обділеними. Однак можна бути бережливим і при цьому отримувати від життя задоволення! Як? Зараз розповімо!

Економія заради задоволення

Задайте собі просте запитання: "Для чого я економлю, яка моя мета?" Економія заради економії не приносить ніякого задоволення, а якщо ви економите, щоб "відчувати себе багатшими", то, погодьтеся, таке формулювання надто розпливчасте. Важко сприймати позитивно якісь обмеження, якщо незрозуміло, заради чого ви йдете на подібні жертви. Поставте собі дуже конкретну мету економності, наприклад, щоб зібрати до літа гроші на відпустку. Маючи цілком конкретну і не віддалену в часі мету, економити гроші буде значно простіше і веселіше.

Змінюйте ставлення до грошей та витрат поступово

Знаєте, чому голодні дієти не приносять ніякого ефекту? Тому, що поголодувавши три дні ви з подвоєним апетитом кидаєтеся на їжу і повертаєте собі втрачені кілограми. Те ж саме відбувається і з фінансами: обрізавши собі всі витрати, ви відчуваєте себе тотально нещасною через різку зміну способу життя. І, цілком ймовірно, зірветеся і накупите всіляких дрібниць - щоб знову відчути задоволення від життя, якого ви себе позбавили.

Відстежуйте свої успіхи

Економлячи гроші, ми зосереджуємося на обмеженні себе в чомусь, тому і сумуємо. Замість цього спробуйте зосереджуватися на своїх маленьких досягненнях, а саме - на тих сумах, які вам вдалося заощадити. Заведіть спеціальний блокнот, в якому будете відзначати, від яких витрат сьогодні ви відмовилися в ім'я економії. Можете відкладати ці гроші в окрему коробочку, щоб потім, в неділю, їх перерахувати та переконатись: ви - молодець!

Подумайте про безпеку

Велика частина наших витрат - непередбачені. Ламаються смартфони, линяють штори і рвуться чоботи завжди несподівано і в самий невідповідний момент. А якщо подумати про накопичення якогось резерву грошей, який буде своєрідною страховкою від таких нещасних випадків? Якщо ви поставите питання саме так, то питання економії для вас стане питаннями особистої безпеки. А дбати про себе завжди приємно.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.