Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:40:14

Смачні рецепти вихідного дня

21.02.2016   12:53Агенцiя

7 страв із фаршу, які варто вміти готувати. Фарш — чудовий і чи найбільш універсальний інгредієнт, який використовується у приготуванні багатьох страв як української кухні, так і багатьох кухонь світу.

Його можна придбати готовим у супермаркеті, та все ж краще зробити його власноруч. Фарш буває свинячим, яловичим, курячим або рибним. Із ним чудово поєднуються будь-які овочі, а також смакують різноманітні соуси. Його можна використати в приготуванні котлет, супів, запіканок, голубців, начинок для млинців, пиріжків — перелік нескінченний. Пропонуємо вам 7 рецептів доступних страв із фаршу, які під силу приготувати кожному.

1. Тефтелі з грибами у духовці

Інгредієнти: 450 грамів м’ясного фаршу, 300 грамів печериць, 90 грамів твердого сиру, 150 мілілітрів води, неповна склянка рису, 1 цибулина, 1,5 склянки томатного соку, 5 столових ложок сметани, 3 столові ложки борошна, 1 чайна ложка цукру, 2 зубці часнику, кріп, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Рис промити, зварити і охолодити. Цибулю, печериці та часник подрібнити ножем або за допомогою блендера. Твердий сир натерти на крупній тертці. М’ясний фарш розім’яти, додати рис, подрібнену цибулю з печерицями і часником, все ретельно вимішати. До фаршу додати натертий сир, подрібнену зелень кропу, сіль і перець, все добре вимішати. У форму для запікання викладати сформовані з фаршу кульки-тефтельки в один шар. В окремій ємності перемішати томатний сік з цукром, додати сметану і ще раз вимішати. У склянку холодної води додати борошно, перемішати, щоб не було грудочок і з’єднати з томатним соком, вимішати все та залити цією сумішшю тефтельки. Накрити форму для запікання фольгою і відправити в розігріту духовку на годину, випікати при температурі 180º.

2. Котлети в духовці

Інгредієнти: 500 грамів змішаного м’ясного фаршу, 2 склянки панірувальних сухарів, 1 яйце, цибулина, столова ложка крохмалю, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Цибулю дрібно порізати і додати в розім’ятий фарш, перемішати. До фаршу додати яйце, крохмаль, перець і сіль, все ретельно перемішати. Форму для запікання змазати олією. З фаршу сформувати невеличкі, акуратні, однакового розміру котлетки, обваляти їх у панірувальних сухарях і викласти в форму для запікання. Пекти близько 20 хвилин при температурі 200º.

3. М’ясний рулет з яйцем

Інгредієнти: 500 грамів м’ясного фаршу, 5 яєць, 1 цибулина, 4 столові ложки молока, петрушка, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Зварити 4 курячих яйця, остудити. 1 яйце збити з молоком і додати в фарш, добре вимішати. Цибулю та петрушку дрібно порізати, додати в фарш, вимішати, посолити, поперчити та ще раз перемішати. Форму для запікання застелити фольгою, викласти на неї частину фаршу. На фарш уздовж розкласти варені яйця, а поверх викласти фарш, який залишився. За допомогою фольги сформувати рулет. Випікати при температурі 180º, близько 40 хвилин.

4. М’ясний хлібець із болгарським перцем

Інгредієнти: 600 грамів м’ясного фаршу, 130 мілілітрів молока, 1 яйце, 1 болгарський перець, 2 столові ложки олії, пів чайної ложки паприки, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Болгарський перець помити, просушити паперовим рушничком і змазати олією, помістити на деко і поставити в розігріту до 180º духовку на 15 хвилин. Дістати перець, зняти шкірку, вийняти середину з насінням і порізати кубиками м’якоть. Фарш перемішати, додати сіль, мелений чорний перець, паприку, яйце, молоко, болгарський перець і все перемішати за допомогою блендера. Невеличку форму для запікання, з високими бортиками застелити фольгою, змазати олією і викласти фарш, зверху фольгу загорнути. Пекти при температурі 200º пів години, а потім розкрити м’ясний хліб щоб підрум’янився і ще випікати близько 20 хвилин.

5. Котлети з вівсяними пластівцями

Інгредієнти: 500 грамів м’ясного фаршу, 50 грамів панірувальних сухарів, 50 мілілітрів молока, півсклянки вівсяних пластівців, півсклянки води, 1 куряче яйце, цибулина, зубчик часнику, мелений чорний перець, сіль, зелень за смаком.

Рецепт. Яйця збити з молоком до однорідної маси і залити вівсяні пластівці, щоб настоялись півгодини. М’ясний фарш розім’яти, додати замочені вівсяні пластівці, подрібнену зелень, перець і сіль, все ретельно перемішати. З фаршу сформувати котлетки, виваляти їх в панірувальних сухарях і підсмажити з обох сторін до рум’яності. Викласти всі котлети в сковорідку, додати трішки води, закрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні приблизно 20 хвилин.

6. Рибні котлетки

Інгредієнти: 600 грамів рибного фаршу, 250 грамів сметани, 3 цибулини, куряче яйце, 5 столових ложок води, 3 столові ложки вівсяних пластівців, 2 столові ложки олії, 2 столові ложки соєвого соусу, чайна ложка паприки, мелений чорний перець.

Рецепт. Цибулю дрібненько подрібнити, перемішати з рибним фаршем, додати яйце, соєвий соус, вівсяні пластівці, олію, мелений чорний перець, 2 столові ложки сметани і все ретельно перемішати. В окремій ємності перемішати сметану, яка залишилась з водою, меленим чорним перцем і паприкою. У форму для запікання покласти ложку сметани, потім шар з рибних котлеток. полити соусом з паприкою, і знову шар котлеток политих соусом. Для цього краще обрати невеличку форму для запікання але глибоку. Помістити в розігріту духовку і випікати 40 хвилин при температурі 160º.

7. Відбивні з фаршу

Інгредієнти: 500 грамів індичого фаршу, 4 курячі яйця, 5 столових ложок борошна, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Фарш можна використовувати і зі свинини, яловичини чи навіть курячий. Фарш має бути не рідким, додати в нього сіль, перець, ретельно вимішати. 4 яйця гарненько збити, посолити, поперчити. З фаршу сформувати невеличкі кульки і сформувати невеличкі відбивні, виваляти їх в борошні, вмочити в яйце і смажити на олії до готовності.

Сайт про їжу

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.