Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:28:11

Є наука про поцілунки – філематологія

14.02.2016   12:47Агенцiя

У світовій науці створено дисципліну з офіційною назвою філематологія. Предметом вивчення цього нового напрямку буде поцілунок.

Офіційне визнання нової дисципліни відбулося на конгресі Американської асоціації з розвитку науки (American Association for the Advancement of Science). Слід зазначити, що філематологія стартує не з нуля. Поцілунок вже ставав предметом досліджень в психології, біології та анропології.

Зокрема, раніше на конференції Асоціації американський антрополог Хелен Фішер описала систему, за якою поцілунок задіює в людському мозку три системи міжстатевих стосунків: сексуальний потяг, любов і прихильність.

Також вчені встановили, що романтичний поцілунок двох закоханих не тільки створює емоційний сплеск, але й викликає активізацію діяльності низки гормонів. У крові закоханих скорочується рівень кортизону, який викликає у людини стресові стани, і збільшується концентрація окситоцину – “гормону довіри” або “гормону кохання”.

Крім того, дослідники стверджують, що поцілунок допомагає схуднути. За їх підрахунками, за 2 хвилини палкого поцілунку спалюється до 2 калорії. Крім того, поцілунок розробляє легені, розгладжує зморшки, є профілактикою карієсу.

Цікавий рекорд з поцілунків встановив Альфред Вольфрам з Нью-Бріджстона в 1990 році: за 8 годин йому вдалося нагородити цим знаком уваги 8001 жінку.

У 1980 році одна японська пара встановила рекорд за тривалістю поцілунку під водою – 2 хвилини 18 секунд. На суші поцілунок, який увійшов до Книги рекордів Гіннеса, тривав 17 днів і 9 годин. Втім, як встановили психологи з Берлінського університету, навіть трьох 20-секундних поцілунків вранці вистачить для того, щоб підтримувати романтичний настрій цілий день.

А спостереження за ста парами різного віку показали, що тривалість ідеального поцілунку – 3 хвилини.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.