Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:25:38

Як отримати путівку за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на відновлювальне лікування?

05.02.2016   07:51Агенцiя

Відновлювальне лікування – це продовження стаціонарного лікування у реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу.

На доліковування направляються застраховані особи (або їх діти у супроводі одного із застрахованих батьків (опікуна, піклувальника), що працюють на підприємствах (в організаціях, установах) або у фізичних осіб-підприємців у випадках захворювань або травм, не пов’язаних з нещасним випадком на виробництві.
 

Умови направлення на відновлювальне лікування?

Первинний медичний відбір хворого проводиться безпосередньо у відділеннях  лікувально-профілактичного закладу, а потім на підставі виписки з медичної карти стаціонарного хворого та при наявності відповідних показань відбіркова комісія медичного закладу, у засіданні якої бере участь представник Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, здійснює остаточний відбір застрахованої особи (її дитини) на реабілітаційне лікування.


Які документи потрібні?

1.Довідка для отримання путівки до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності
Форма затверджена додатком 4 до Порядку отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою правління Фонду від 25.02.2009 №12.
2. Виписний епікриз з історії хвороби (оформлюється лікувально-профілактичним закладом).
У ньому чітко вказуються діагноз, проведене в стаціонарі лікування і подальші рекомендації для реабілітації.
3. Путівка до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу.
У разі прийняття комісією рішення щодо направлення на реабілітацію хворий отримує путівку. Протягом календарного року одній і тій же особі може бути видана лише одна путівка. Передача путівки іншій сторонній особі, поділ її на декількох осіб, зменшення терміну лікування – забороняється. Термін реабілітаційного лікування – 24 дні. Застраховані особи дістаються у санаторій самостійно. По закінченню реабілітації застрахована особа зобов’язана повернути до лікувально-профілактичного закладу заповнений зворотній талон до путівки з відміткою терміну лікування.
4.  Листок непрацездатності.

Важливою відмінністю реабілітаційної путівки є те, що вона видається для лікування застрахованої особи або її дитини – безкоштовно, а направлення на доліковування в санаторій проводиться безпосередньо із стаціонару з видачею листка непрацездатності.

Застрахованим особам, які потребують тривалого стаціонарного лікування, радимо звертатись до лікуючих лікарів та завідувачів профільних відділень щодо медичних показань та протипоказань, наявності реабілітаційних путівок та термінів направлення до оздоровниць.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини