Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:47:47

Чернігівські школярі провели осінні канікули дуже цікаво й корисно

05.11.2015   12:40Агенцiя

Неймовірно цікаво провели осінні канікули гуртківці Центру туристсько-оздоровчої та виховної роботи з дітьми і молоддю.

Група вихованців Центру під керівництвом Владислава Кириченка, Дмитра Житника та Івана Руденка здійснили подорож І ступеню складності по Карпатах (урочище Козьмещик — полонина Скопеско). Під час подорожі був здійснений підйом на найвищу точку України — гору Говерлу (2061 м). Чудова погода та неперевершені краєвиди Українських Карпат надовго запам’ятаються гуртківцям.

Заключним акордом відпочинку чернігівської групи були прогулянки чудовим Львовом.

Незвичайно повчальною виявилась одноденна подорож учнів туристсько-краєзнавчого гуртка (керівник Надія Чучвага) та гуртка пішохідного туризму (керівник Євген Ганжук) в кількості 22-х чоловік, на конеферму в селі Вікторівка Чернігівського району.

Гуртківці дізнались багато цікавого з підготовки спортивних коней до змагань, з тим, як треба за ними доглядати. А також ознайомились з елементами джиготовки (скачка на коні, під час якої вершник виконує гімнастичні і акробатичні вправи, військово-прикладний вид кінного спорту), які показали працівники конеферми.

А найцікавішим було те, що всі учасники подорожі змогли проїхати на конях верхи.

Також цікавим виявився триденний пішохідний похід вихованців гуртка пішохідного туризму (керівник Олена Антипенко) по Чернігівському р-ну Чернігівської області за маршрутом: м. Чернігів - с. Скорінець - с. Ладинка – база відпочинку «Вчитель» (р. Десна) – с. Друцьке – с. Скорінець – м. Чернігів, з радіальним виходом: база «Вчитель» - старуха р. Десни – с. Ладинка – база «Вчитель».

Юні туристи продовжують освоювати базу «Вчитель». Впорядковують територію, облагороджують місця для ночівель в наметових таборах.

Всього пішки юні туристи пройшли 34 км.

А останніми теплими, яскравими жовтневими днями батьківський актив спеціалізованої загальноосвітньої школи № 1 з поглибленим вивченням іноземних мов разом з міським Центром туристсько-оздоровчої та виховної роботи з дітьми і молоддю провели відкриту особисто-командну Першість школи зі спортивного орієнтування.

Спортивне орієнтування – це молодий вид спорту в Україні, який в єднанні з природою виховує у дитини патріотизм та любов до свого міста, краю та України. Тому не випадково, що місцем проведення змагань стала територія історико-краєзнавчого заповідника «Вал». Змагання проводились серед молодших школярів 4 – 7 класів та їх батьків, в яких взяли участь понад 70 чоловік.

Переможцями в своїх вікових групах стали: Ч, Ж – новачки, відповідно Костянтин Сидоренко та Катерина Гончар; Ч, Ж – 10 - Тарас Слюсаренко та Марія Коваль; Ч, Ж – 12 – Дмитро Шпак, Анастасія Нестерук; серед батьків Валентин Каленіченко та Юлія Рудовська.

Всі учасники змагань отримали солодкі нагороди від батьківського активу, який очолили Оксана Понамаренко та Оксана Зільбович.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини