Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:30:52

5 вересня - Міжнародний день благодійництва

05.09.2015   09:03Агенцiя

Сьогодні Міжнародний день благодійництва. Проголошений резолюцією 67-ї сесії ГА ООН від 17 грудня 2012 року №67/105 (затверджений 7 березня 2013 року) з метою заохочення діалогу між людьми, що належать до різних цивілізацій, культур і релігій, а також солідарності зі знедоленими.

Співпадає й приурочений до Дня пам’яті Терези Калькуттської (встановлений Римо-католицькою церквою 19 жовтня 2003 року) – місіонерки Римо-католицької церкви, відомої своїм подвижництвом у справах доброчинності, однієї з засновниць (1950) і настоятельок Ордену милосердя, лауреата Нобелівської премії миру 1979 року «за допомогу стражденному людству» (1979). У 1987 році, через рік після аварії на Чорнобильській АЕС Мати Тереза з місіонерською й благочинною місією відвідала Київ.

Гостя зупинялася у православному Свято-Вознесенському Флорівському жіночому монастирі, відвідала одну з католицьких парафій на Святошині, зустрічалася з потерпілими від чорнобильської аварії та з письменником Олесем Гончарем, який тоді очолював Український комітет захисту миру. Мати Тереза мала намір відкрити у Києві філію Ордену Місіонерок Милосердя, присвячену скорботній Таємниці розарію – Розп’яттю Христа, але офіційно її відкрили тільки 14 вересня 1991 року. Коли сестри-калькуттки прибули до Києва, вони не мали власного будинку чи квартири й змушені були винаймати житло. Лише у 1997 році черниці придбали власний будинок на вулиці Гвардійській, який і став осередком ордену Місіонерок Милосердя (до речі, єдиний в Україні). Тут милосердні монахині щодня годують до сотні знедолених українців. Крім того, вони відвідують нужденних у лікарнях, вчать дітей з бідних родин англійській мові та Катехізису. У Києві протягом різних періодів працювало 25 сестер. На сьогодні спільнота складається з чотирьох черниць. Вони не дають інтерв’ю й ведуть непублічне життя, цілковито віддаючи себе служінню ближнім і молитвам – так, як і заповідала засновниця Ордену, Мати Тереза.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини