Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 28 лютого, 15:36:11

Пиріжки з яблуками - кращі рецепти до Яблучного Спасу

16.08.2015   10:16Агенцiя

Для різноманітності в начинку можна додати корицю, ванільний цукор, банани, родзинки, курагу або чорнослив. Так що сміливо можете експериментувати і щоразу дивувати своїх рідних і близьких.

Рецепт №1. Пиріжки з яблуками з сирного тіста

Цей рецепт чудово підійде в тому випадку, коли немає часу замішувати дріжджове тісто. Крім того, пиріжки з сирного тіста виходять менш калорійними.

Для приготування пиріжків з яблуками з сирного тіста вам будуть потрібні наступні інгредієнти: сир - 200 грам, цукровий пісок - 50 грам, пшеничне борошно - 2 склянки, курячі яйця - 2 штуки, яблука - 3 штуки, розпушувач для тіста - 1 чайна ложка, сіль - щіпка, ванільний цукор - 1 пакетик.

Інструкція по приготуванню:

1. Сир для приготування пиріжків можна брати будь-якої жирності, головне, щоб він не був занадто вологим. Отже, сир перетираємо через сито, додаємо куряче яйце, додаємо ванільний цукор, щіпку солі і все перемішуємо до однорідної консистенції.

Починаємо поступово вводити просіяне через сито борошно з розпушувачем. Замішуємо м'яке, еластичне тісто, не липнущее до рук.

Миску з тестом накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на тридцять хвилин.

2. Поки тісто відпочиває, займемося приготуванням начинки. Яблука миємо під проточною водою, вирізаємо серединки з насінням.

Тепер натираємо яблука на крупній тертці, засипаємо цукром-піском і перемішуємо.

3. Тісто дістаємо з холодильника і викладаємо на присипану борошном поверхню робочого столу. Розкачуємо тісто в пласт, вирізаємо за допомогою чашки кружечки.

У центр кожного кружечка кладемо трохи яблучної начинки, щільно защипуємо краю, формуючи пиріжок. Викладаємо пиріжки на змащене олією деко.

У мисочці злегка збиваємо залишився куряче яйце, змащуємо вироби. Відправляємо деко в заздалегідь розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку на п'ятнадцять хвилин.

Пиріжки з яблуками з сирного тіста готові!

Рецепт №2. Пиріжки з яблуками з дріжджового тіста

Дуже смачні і пухнасті пиріжки з яблучно-бананової начинкою особливо подобаються маленьким діткам.

Для приготування пиріжків з яблуками з дріжджового тіста вам будуть потрібні наступні інгредієнти: пшеничне борошно - 2 склянки, молоко - 200 мл, яблука - 2 штуки, банани - 2 штуки, лимон - 1 штука, курячі яйця - 2 штуки, вершкове масло або маргарин для випічки - 50 грам, цукровий пісок - 50 грам, сухі швидкодіючі дріжджі - 2 чайних ложки, сіль - щіпка.

1. Молоко переливаємо в глибоку миску і злегка підігріваємо в мікрохвильовій печі. Додаємо цукровий пісок, щіпку солі і дріжджі, ретельно перемішуємо.

Потім вбиваємо одне куряче яйце і додаємо розтоплене вершкове масло. Починаємо поступово вводити просіяне борошно.

Замішуємо м'яке тісто. Миску з тестом накриваємо чистим рушником і ставимо в тепле місце на сорок хвилин.

2. Поки тісто піднімається, займемося приготуванням начинки для пиріжків. Яблука миємо під проточною водою, вирізаємо серединки і очищаємо від шкірки. Потім натираємо яблука на крупній тертці.

Банани очистити від шкірки і розминаємо виделкою. Лимон обдаємо окропом, розрізаємо навпіл і вичавлюємо сік. З'єднуємо в окремій мисочці яблука і банани, поливаємо лимонним соком, додаємо трохи цукру і ретельно перемішуємо.

3. Піднялося тісто злегка обминаємо руками і викладаємо на робочу поверхню столу, присипану борошном. Катаємо з тіста ковбаску, ріжемо на невеликі шматочки.

Кожен шматочок розгортаємо в коржик. У центр кладемо трохи начинки, щільно защипуємо краю, формуємо пиріжки.

Викладаємо пиріжки на змащене олією деко і залишаємо на п'ятнадцять хвилин підйому. У мисочці злегка збиваємо куряче яйце, змащуємо вироби.

Відправляємо деко в заздалегідь розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку на тридцять хвилин.

Рецепт №3. Пиріжки з яблуками із здобного тіста

Ще один рецепт приготування смачних пиріжків з яблучною начинкою на цей раз із здобного тіста.

Для приготування пиріжків з яблуками із здобного тіста вам будуть потрібні наступні інгредієнти: пшеничне борошно - 400 грам, вершкове масло або маргарин для випічки - 150 грам, куряче яйце - 1 штука, цукровий пісок - 2 столових ложки, сметана - 50 грам, сода - 0,5 чайної ложки, яблука - 3 штуки, кориця - за смаком, сіль - щіпка, картопляний крохмаль - 1 столова ложка.

Інструкція по приготуванню:


1. Охолоджене вершкове масло нарізаємо маленькими шматочками, кладемо в глибоку миску. Додаємо цукровий пісок, щіпку солі і 200 грам борошна, перетираємо руками все в крихту.

Потім додаємо куряче яйце, додаємо сметану і соду. Поступово вводимо муку. Замішуємо еластичне тісто, яке не буде липнути до рук.

Формуємо з тіста кулю, загортаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник на тридцять хвилин.

2. Для приготування начинки яблука промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і вирізаємо серединки. Нарізаємо яблука маленькими шматочками, кладемо в окрему миску, додаємо картопляний крохмаль, посипаємо цукром-піском і корицею, гарненько перемішуємо.

3. Дістаємо тісто з холодильника і викладаємо на робочу поверхню столу, присипану борошном. Розкачуємо його в тонкий пласт і вирізаємо невеликі квадратики.

В серединку кладемо трохи яблучної начинки, щільно защипуємо краї квадратів, формуючи конвертики. Отримані пиріжки викладаємо на деко, застелений пергаментним папером.

Відправляємо деко в заздалегідь розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку на двадцять хвилин.

Рецепт №4. Пиріжки з яблуками з листкового тіста

Дуже смачні і прості в приготуванні слоечки з яблуками стануть чудовим ласощами для домашнього чаювання.

Для приготування пиріжків з яблуками з листкового тіста вам будуть потрібні наступні інгредієнти: листкове бездріжджове тісто - 450 грам, яблука - 4 штуки, вершкове масло - 50 грам, куряче яйце - 1 штука, цукровий пісок - 50 грам.

Інструкція по приготуванню:

1. Для приготування цих пиріжків нам знадобиться упаковка готового замороженого листкового тіста. Тісто необхідно заздалегідь дістати з морозилки, щоб воно розморозилося.

2. Поки розморожується тісто, займемося приготуванням начинки для пиріжків. Яблука промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і вирізаємо серединки з насінням. Нарізаємо маленькими шматочками яблука.

На сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо яблука, засипаємо цукровим піском, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні під кришкою до тих пір, поки яблука не стануть м'якими.

3. Тісто розгортаємо в одну сторону в прямокутний пласт. Розрізаємо цей пласт на невеликі квадрати.

У центр кожного квадрата кладемо трохи яблучної начинки, щільно защипуємо куточки. Викладаємо вироби на змащений олією лист. У мисочці злегка збиваємо куряче яйце, змащуємо слоечки.

Відправляємо деко в попередньо розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку на десять хвилин.

Даємо готовим пиріжкам трохи охолонути і кличемо всіх до столу.

Пиріжки з яблуками - корисні поради досвідчених кулінарів

1. Яблука для начинки можна використовувати як в свіжому, так і в тушкованому вигляді. У першому випадку яблука найкраще натерти на крупній тертці, а в другому - нарізати маленькими шматочками.

2. Якщо для приготування пиріжків з яблуками ви використовуєте дріжджове тісто, дайте йому піднятися не один, а два рази. Тоді пиріжки виходять дуже ніжними і м'якими.

3. Дуже смачне дріжджове тісто виходить, якщо замішувати його не на молоці, як ми всі звикли, а на кефірі. Більш того, краще, якщо кефір буде вже злегка кислим.

4. Щоб яблучна начинка не потемніла в процесі приготування, використовуйте лимонний сік.

5. Перш ніж начиняти пиріжки, переконайтеся, що тушковані яблука повністю охололи.

Останні новини Чернігівщини

Презентація виставки архівних документів

Презентація виставки архівних документів "Українсько-польські відносини в 1917-1921 рр.: інституційна історія, етап встановлення" 13:40

27 лютого у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя пройшла презентація виставки «Українсько-польські відносини в 1917-1921рр.: інституційна історія, етап становлення».

Вивчали новації у сфері публічних закупівель

Вивчали новації у сфері публічних закупівель 13:34

Ключові положення нової редакції Закону України "Про публічні закупівлі", основні зміни та нововведення у сфері закупівель за останній час висвітлювалися під час навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації, що проходило в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації з 25 по 26 лютого.

Чернігівські аудитори виявили порушень на суму 747,4 тис. грн  у Відділі освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міськради

Чернігівські аудитори виявили порушень на суму 747,4 тис. грн у Відділі освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міськради 11:15

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області під час ревізії фінансово - господарської діяльності Відділу освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міської ради (далі – Відділ освіти) за період з 01.02.2017 по 30.11.2019 виявили порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 747,4 тис. грн.

Протягом тижня Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 63 порушення Правил рибальства

Протягом тижня Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 63 порушення Правил рибальства 11:01

З 20 по 27 лютого Чернігівським рибоохоронним патрулем вилучено 96 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 92 од. заборонених знарядь лову