Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:20:48

27 червня - Всесвітній день рибальства

27.06.2015   06:34Агенцiя

«Немає більш приємного заняття на природі, як сісти десь біля води, та з вудкою і ...», - так думає будь-який рибалка, і в цьому є значна частка правди. Рибальство є однією з найдавніших форм нашої господарської діяльності.

Напевно відтоді, як людина навчилася ловити рибу, вона навчилася і філософствувати. А як можна без цього на рибалці? Ніколи не знаєш, що на тебе чекає. Завжди сподіваєшся, і повертаючись додому з уловом, відчуваєш почуття глибокого задоволення.

Рибалка досі залишається для нас дуже важливим видом діяльності. Про це свідчать численні традиції та свята, які є найбільш улюбленими саме мешканцями пребережних регіонів. Не дивно, що Міжнародне свято - День рибалки, що відзначається 27-го червня, виникло на території країни, де рибальству завжди приділялася особлива увага.

Всесвітній день рибальства, або просто «День рибалки», був встановлений за рішенням Міжнародної конференції з розвитку та регулювання риболовлі, яка в липні 1984-го року проходила у Римі, Італія, і став відзначатися на такому рівні з 1985-го року. Не можна сказати, що це була перша спроба звернути увагу широкої громадськості на важливість цієї галузі економіки, віддаючи їй таким чином своє визнання, повагу і пошану.

Наприклад, в СРСР цей напрям також мав велике значення і, починаючи з 1968-го року, День рибалки було встановлено Указом Президії Верховної Ради СРСР від 1-го листопада 1968 го року і він проводився у другу неділю липня. Професійне свято рибалок в більшості суверенних держав, які утворилися на пострадянському просторі, відзначається в цей день до цих пір, а в деяких з них було додатково закріплене у відповідності з сучасним законодавством.

Наприклад, в незалежній Україні «День рибалки», закріплений Указом Президента України № 464/95 від 22-го червня 1995 року, відзначається за давньою традицією у другу неділю липня.

У це професійне свято ми поспішаємо приєднатися до привітань на адресу всіх рибалок, і любителів і професіоналів, всіх, хто пов’язаний з налагодженою роботою цієї важливої галузі народного господарства. Здоров’я вам і благополуччя! Гарного улову і приємного повернення додому!

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини