Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:03:27

У Чернігові, за ініціативи Сергія Березенка, відкрили нове дитяче містечко

23.06.2015   17:15

Дитячий сміх, галас, позитивні емоції та чудовий настрій панували у Чернігові на вихідних.

Ще б пак, адже у місті відкрили нове, сучасне дитяче містечко. Місце для розваг малечі, де відсьогодні разом з батьками можуть гуляти сотні юних чернігівців, побудували за адресою Проспект Миру 255, що неподалік Кільцевої вулиці. Новий дитячий майданчик – ініціатива місцевої громади, яку охоче втілила в життя Рада регіонального розвитку Чернігівщини.

За словами Сергія Березенка, жителі мікрорайону ЗАЗ зібрали 1100 підписів та звернулися до Ради з проханням побудувати майданчик. – Ми охоче відгукнулися на ініціативу місцевих жителів. Я взагалі, вважаю, що в кожному місті потрібно, в першу чергу, розвивати інфраструктуру віддалених спальних районів. Там живе багато діток, є категорії соціально незахищених громадян, тому для них такі майданчики дуже потрібні. Треба допомагати там, де цього найбільше потребують, - розповів Сергій Березенко.

За його словами це спільний проект Ради регіонального розвитку області, громади, інвесторів та меценатів, який досить швидко вдалося реалізувати. – Діти не повинні страждати через війну та кризу. Вони повинні мати позитивні емоції, сміятися, веселитися, розважатися та розвиватися. Тому, ми будемо допомагати їм в цьому і в майбутньому, - додав Сергій Березенко.

Безмежно раді новому майданчику були наймолодші жителі Чернігова. Звісно, адже тепер вони щодня зможуть тут відпочивати та розважатися. Майданчик більше схожий на цілий комплекс відпочинку як для дітей, так і для батьків: дві гойдалки, багаторівнева гірка з трьома баштами, дві пісочниці, карусель, зручні лавочки та купа інших «прибамбасів».

Саме ж відкриття перетворилося на справжнє казкове дійство. Нудьгувати ні в кого не було часу, адже організатори підготували насичену програму: розважальні конкурси, різноманітні ігри, ну і, звісно, подарунки та сюрпризи. Та найбільше діти були в захваті від усіляких цікавих майстер-класів. Малечу навчали плести букети з листя, які вони потім подарували своїм мамам. Останні були настільки розчуленими, що не могли, подекуди, втримати сліз.

Також діти займалися термопластикою та ліпкою з тіста, робили ляльки-мотанки з трави, плели з надувних кульок різні фігурки, майстрували квіти та букети з цукерок, які потім не хотілося їсти – настільки гарно у дітей виходило. А ще, юні чернігівці охоче займалися фейс-артом – розмальовували обличчя кольоровими фарбами. Декому вдалося підговорити на такий екстрим бабусь і дідусів. Потім всі дружно сміялися. За успіхи у конкурсах та майстер-класах діти отримували фішки, які можна було згодом обміняти на морозиво та солодку вату.

Атмосфера була буквально наелектризована дитячою енергією. Ніхто не хотів розходитись. Діти дзвонили друзям, однокласникам, яких закликати кидати усі свої справи та чимдуж мчати на майданчик. – Тут класно, - розповіла нам шестирічна Юлія, - я вже покаталася на гірках, гойдалках. Зробила ляльку та поїла морозива. Тепер буду щодня приходити на майданчик з друзями.

Сана Бойко

PR
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.