Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:44:48

Різновиди відпочинку на воді – на фестивалі "Десна туристична"

25.05.2015   08:09Агенцiя

Перший фестиваль «Десна туристична» пройшов 23 травня та зібрав за пішохідним мостом у Чернігові всіх, хто цікавиться активним відпочинком і екологічним туризмом.

«Чернігівщина має величезний рекреаційний потенціал, однак він використовується лише незначною мірою, - говорить один з організаторів, начальник відділу туризму Обласного управління культури та туризму Олег Герасименко. – Тому мета цього заходу – запропонувати чернігівцям і жителям інших регіонів України різновиди водного відпочинку».

- Цей фестиваль – спільна ініціатива підприємців, котрі займаються розвитком туризму на воді, та громадського об’єднання «Туристичний клуб Чернігівщини». Організаційну допомогу нам надали управління культури та туризму Чернігівської ОДА, управління стратегічного розвитку та туризму та управління культури Чернігівської міської ради, - продовжує співорганізатор, керівник проекту «Кластер водного туризму в Чернігівській області» Сергій Провозин. - Підготовка до фестивалю «Десна туристична» велася декілька місяців, ми намагалися підготувати справжнє свято для всієї родини. Сподіваюся, нам це вдалося, та й погода у цьому посприяла.

Головною родзинкою фестивалю став, звісно сплав-парад різноманітних плав засобів. Це були водні дачі і плоти, човни і байдарки, човни-дракони і вітрильники, і навіть еко-плоти зі сміття. Вони стартували від пляжу «Золотий берег» і фінішували на базі «Хімік» за пішохідним мостом. Упродовж дня можна було «погостювати» на такій дачі, покататися на плоту чи байдарці. А найбільш сміливі учасники фестивалю «осідлали» драконів. Це були незабутні враження!

Після офіційного відкриття розпочався концерт. Причому сцена розташовувалася на одному з плотів (плав дача «Корсар»). Артисти виступали і на верхній, і на нижній палубі. А гості танцювали просто неба. Драйвову атмосферу на фестивалі допомагали створювати наші чудові місцеві вокалісти (гурт «Конфеті», Алла Гаркуша та інші), танцювальні колективи (зокрема, «Парадокс»), окрему програму підготували студенти ЧНТУ, а спеціальним гостем став гурт «Персона 38». Чернігівські спортсмени порадували показовими виступами (домбайський бокс, хортинг). Працювало «мотузкове містечко», можна було ознайомитися з правилами гри «Лазертаг».

Організатори фестивалю підготували і пригощання. Так, рибна юшка – одна з улюблених і традиційних страв під час відпочинку на воді - вдалася на славу! Якщо цей проект сподобається чернігівцям, можна буде започатковувати нову традицію.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.