Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 08:32:39

14 травня - День фрілансера

14.05.2015   07:53Агенцiя

Щорічно 14 травня відзначається День фрілансера. У цей день у 2005 році була утворена одна з перших російських бірж фрілансерів. Щорічно з ініціативи цієї компанії організовуються святкові заходи, на які запрошуються всі фрілансери, дизайнери, програмісти, менеджери, оптимізатори, копірайтери, всі ті, хто трудиться і творить поза стінами певного офісу.

Фрілансер (freelancer — вільний списоносець, вільний стрілець) — людина, яка не перебуває в штаті якої-небудь компанії, він самостійно вибирає собі замовників і встановлює графік роботи. І хоча в Росії і країнах СНД це явище ще не дуже поширене, однак, з кожним кількість фрілансерів збільшується. Безсумнівно, цьому сприяє доступність інтернету.

Якщо ще кілька років тому заробіток в інтернеті вважався чимось несерйозним — заняттям для підлітків, які хочуть отримати трохи грошей на кишенькові витрати, то сьогодні дорослі люди — професіонали своєї справи — з гордістю говорять, що фріланс — це стиль життя! Багато журналісти, програмісти, дизайнери, перекладачі та інші фахівці працюють і заробляють, не виходячи з дому.

День фрілансера — це дата, яка допомагає об'єднатися тим, хто заробляє в інтернеті. Безсумнівно, проведення подібних заходів необхідно. На сьогоднішній день зв'язок між фрілансерами підтримується досить слабо. Причиною тому мала кількість семінарів, зустрічей та інших заходів, які допомогли б знайти фрілансерам нових цікавих знайомих з тієї ж середовища.

Але останнім часом розвивається такий стиль роботи, як коворкінг (від англ. Coworking) — спільна оренда офісу, яка дозволяє користуватися оргтехнікою, комунікаціями, а також обмінюватися ідеями і ділитися замовленнями.

Останні новини Чернігівщини

9 травня: цей день в Україні і світі

9 травня: цей день в Україні і світі 08:30

ДЕНЬ 806 РОСІЙСЬКА Агресія - DAY 806 RUSSIAN AGRESSION

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини