Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:56:25

Синдром «вечора неділі»: топ-7 порад, як його уникнути

11.01.2015   17:24Агенцiя

Увечері кожної неділі у багатьох людей з'являється розуміння того, що веселощі закінчилися, завтра понеділок, а попереду, взагалі, весь трудовий тиждень.

Більшість людей не впадають у справжню депресію, але стикаються з почуттям втрати свободи і відповідальності, які погіршують настрій. Тож в нагоді стануть поради, як впоратися із синдромом «вечора неділі» та провести час із користю та задоволенням, а не в депресії.

1. Не треба спати занадто довго

Вчені застерігають, що надлишок сну може впливати на організм людини точно так само негативно, як і його нестача. Якщо ви прокинетеся в обід неділі, то ви безсумнівно зіткнетеся з безсонням в ніч на понеділок. Краще дотримуватися звичайного режиму сну, більше відпочивати, читати і гуляти на свіжому повітрі.

2. Зустрічайтеся з друзями

У неділю може особливо яскраво проявитися відчуття самотності, особливо, якщо ви живете самі. Не дозволяйте цим емоціям впливати на вас. Візьміть собі за правило зустрічатися з друзями або родичами, проводити разом час, ходити в кіно, грати в боулінг, влаштовувати щотижневі пікніки або знайдіть інше заняття, яке вам до душі. Це забезпечить комфорт - хороша компанія і розвага допоможуть розслабитися і отримати задоволення.

3. Плануйте понеділок

Синдром «вечора неділі» безпосередньо пов'язаний з думками про те, що понеділок буде жахливо важким, заваленим роботою і нудним. Якщо у вас буде щось в планах, чого можна чекати з нетерпінням, це підвищить настрій. Заплануйте зустріч у барі з друзями або спільний перегляд улюбленого телешоу. Коли закінчуються вихідні, важливо мати щось позитивне в планах на понеділок.

4. Вимкніть комп'ютер

Якщо цілий день у неділю ви відповідаєте на електронні листи по роботі, пишете твіти або пости у соцмережах, ви не відпочинете. Адже цей день нічим не відрізнятиметься від звичайного робочого дня. Відмова від смартфона, комп'ютера і навіть телевізора дозволить набратися сил. Краще проведіть час на свіжому повітрі, якщо погода дозволяє. Якщо ні, то залишіться вдома і почитайте книгу, приготуйте щось смачненьке і покличте на вечерю друзів.

5. Приберіть безлад у справах

Якщо у вас є незакінчені проекти і недороблена робота, вони можуть зробити майбутній робочий тиждень більш важким. Використовуйте трохи часу в неділю для того, щоб навести порядок: розберіть речі в шафі, а їжу в холодильнику. Увімкніть улюблену музику і виконуйте всю роботу під її акомпанемент. Коли ви закінчите, ви не відчуєте ні краплі втоми. Однак пам'ятайте, що перед тим, як приступати до роботи, переконайтеся, що вона не забере у вас всі вихідні.

6. Займіться собою

Сеанс манікюру, педикюру, масажу, візит до перукаря або у спа-салон, тренування у спортзалі або фітнес-клубі - забезпечать відпочинок і гарний настрій на вихідні та весь наступний робочий тиждень. Ці процедури дозволять розслабитися, відчути себе краще і привабливіше. Приділіть собі час, і в понеділок ви будете почувати себе значно краще.

7. Не полінуйтеся приготувати щось особливе

Приготування смачної вечері або кількох страв, яких вистачить на весь тиждень - хороший спосіб пробудити почуття і підняти настрій (якщо ви, звичайно, любите готувати). На кухні ви зможете насолодитися різними запахами, смаками і випробувати нові особливі інгредієнти. Поділіться приготованини стравами з друзями. Хороше харчування впливає на наше самопочуття. А якщо ви приготуєте їжу наперед, то на тижні у вас буде більше вільного часу і після роботи вам не доведеться проводити на кухні багато часу.

А як Ви долаєте синдром "вечора неділі" і чи, взагалі, буває у Вас таке відчуття?

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини