Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 25 лютого, 09:38:30

Ліки від холоду: 8 рецептів глінтвейну

16.11.2014   13:38Агенцiя

Зігріваючі напої на коньяку, пиво, чай і кава, з ківі, яблуками і апельсинами. Пропонуємо рецепти смачного глінтвейну!

Зима - пора гарячих і міцних напоїв, які приємно зігрівають тіло і радують душу. Погодьтеся, адже так приємно провести за келихом глінтвейну вечір з друзями або вибратися з ними на зимовий пікнік, прихопивши кілька термосів з цим чудовим напоєм. Мабуть, мало знайдеться людей, які незнайомі з основною технологією його приготування, головний пункт у якій - не доводити напій до кипіння. Пропонуємо вам додати до "класики жанру» і кілька оригінальних рецептів глінтвейну:

Яблучний на білому вині

Інгредієнти на 1 порцію: біле напівсолодке вино 110 мл, яблучний сік 80 мл, лимон 1 скибочка, мед 10 г, гвоздика та кориця на смак, яблуко 2 скибочки.

Біле вино і яблучний сік змішуємо в каструльці, ставимо на вогонь, кладемо нарізану кубиками одну скибочку яблука, скибочку лимона, мед і гвоздику. Нагріваємо, не даючи закипіти. Знімаємо з вогню, прикрашаємо свіжим яблуком, посипаємо корицею і подаємо.

Цитрусовий на червоному вині

Інгредієнти на 1 порцію: червоне сухе вино 120 мл, мед 10 г, лимон 1 скибочка, яблуко 1 скибочка, апельсин 2 скибочки, кориця та гвоздика на смак.

У червоне вино додаємо мед, нарізані шматочками лимон, апельсин і яблуко, а також корицю і гвоздику. Ставимо на вогонь, нагріваємо, не доводячи до кипіння. При подачі прикрашаємо скибочкою апельсина.

З портвейну
Інгредієнти на 1 порцію: портвейн 100 мл, цукор 1 ч. л., лимон 1 скибочка, мускатний горіх за смаком.

Лимон нарізаємо, кладемо в портвейн, туди ж додаємо цукор. Ставимо на вогонь і нагріваємо, не доводячи до кипіння. Перед подачею доливаємо трохи гарячої води (1-3 чайні ложки), посипаємо тертим мускатним горіхом.

З ківі та груші
Інгредієнти на 1 порцію: біле напівсолодке вино 150 мл, ківі 15 г, груша 15 г, кориця та гвоздика на смак, мед або цукор 10 г.

Нарізаємо кубиками ківі і грушу, заливаємо білим вином. Додаємо корицю, гвоздику і мед або цукор (в даному випадку можна покласти і його, хоча зазвичай краще мед). Ставимо на вогонь і підігріваємо, не доводячи до кипіння. Прикрашаємо шкіркою груші.

http://ogo.ua

Останні новини Чернігівщини

Обстановка на кордоні. Офіційно

Обстановка на кордоні. Офіційно 09:32

Протягом останньої доби змін в обстановці на державному кордоні України в межах Чернігівщини не відбулося, вона залишалася стабільною та контрольованою.

Майже дві тисячі виконавчих листів було видано Чернігівським окружним адміністративним судом протягом 2019 року

Майже дві тисячі виконавчих листів було видано Чернігівським окружним адміністративним судом протягом 2019 року 09:24

Виконання рішення суду є невід’ємною частиною права на справедливий суд. Судові рішення є обов’язковими до виконання на всій території України.

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу 08:58

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 24 лютого до 8:00 25 лютого 2020 року.

Шкільну котельню Козелецької громади переобладнали

Шкільну котельню Козелецької громади переобладнали 08:31

Школи Козелецької об'єднаної громади активно провадять модернізацію котелень. Скрипчинська школа - 8 заклад освіти з початку створення ОТГ, де переобладнали котельню.

Очільник ВООЗ: Пік епідемії китайського коронавірусу вже минув

Очільник ВООЗ: Пік епідемії китайського коронавірусу вже минув 08:17

Пік епідемії китайського коронавірусу Covid-19 припав на період з 23 січня до 2 лютого, нових випадків зараження у Китаї стає все менше.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини