Ліки від холоду: 8 рецептів глінтвейну
Зігріваючі напої на коньяку, пиво, чай і кава, з ківі, яблуками і апельсинами. Пропонуємо рецепти смачного глінтвейну!
Зима - пора гарячих і міцних напоїв, які приємно зігрівають тіло і радують душу. Погодьтеся, адже так приємно провести за келихом глінтвейну вечір з друзями або вибратися з ними на зимовий пікнік, прихопивши кілька термосів з цим чудовим напоєм. Мабуть, мало знайдеться людей, які незнайомі з основною технологією його приготування, головний пункт у якій - не доводити напій до кипіння. Пропонуємо вам додати до "класики жанру» і кілька оригінальних рецептів глінтвейну:
Яблучний на білому вині
Інгредієнти на 1 порцію: біле напівсолодке вино 110 мл, яблучний сік 80 мл, лимон 1 скибочка, мед 10 г, гвоздика та кориця на смак, яблуко 2 скибочки.
Біле вино і яблучний сік змішуємо в каструльці, ставимо на вогонь, кладемо нарізану кубиками одну скибочку яблука, скибочку лимона, мед і гвоздику. Нагріваємо, не даючи закипіти. Знімаємо з вогню, прикрашаємо свіжим яблуком, посипаємо корицею і подаємо.
Цитрусовий на червоному вині
Інгредієнти на 1 порцію: червоне сухе вино 120 мл, мед 10 г, лимон 1 скибочка, яблуко 1 скибочка, апельсин 2 скибочки, кориця та гвоздика на смак.
У червоне вино додаємо мед, нарізані шматочками лимон, апельсин і яблуко, а також корицю і гвоздику. Ставимо на вогонь, нагріваємо, не доводячи до кипіння. При подачі прикрашаємо скибочкою апельсина.
З портвейну
Інгредієнти на 1 порцію: портвейн 100 мл, цукор 1 ч. л., лимон 1 скибочка, мускатний горіх за смаком.
Лимон нарізаємо, кладемо в портвейн, туди ж додаємо цукор. Ставимо на вогонь і нагріваємо, не доводячи до кипіння. Перед подачею доливаємо трохи гарячої води (1-3 чайні ложки), посипаємо тертим мускатним горіхом.
З ківі та груші
Інгредієнти на 1 порцію: біле напівсолодке вино 150 мл, ківі 15 г, груша 15 г, кориця та гвоздика на смак, мед або цукор 10 г.
Нарізаємо кубиками ківі і грушу, заливаємо білим вином. Додаємо корицю, гвоздику і мед або цукор (в даному випадку можна покласти і його, хоча зазвичай краще мед). Ставимо на вогонь і підігріваємо, не доводячи до кипіння. Прикрашаємо шкіркою груші.
http://ogo.ua
Останні новини Чернігівщини
На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35
Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.
Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25
Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.
За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18
За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.
Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16
Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).
На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13
Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.