Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 21:30:52

3 листопада День ракетних військ і артилерії України

03.11.2014   08:06Агенцiя

Професійне військове свято українських ракетників і артилеристів приурочено дню, в який в роки Великої Вітчизняної Війни, 3-го листопада 1943-го року, при високої щільності артилерії на ділянці прориву оборони противника, була розпочата операція з визволення столиці України - міста Києва.

Він відзначається на підставі Указу Президента незалежної України від 31-го жовтня 1997-го року № 1215/97.

За даними проекту DilovaMova.com, своєю історією це військове професійне свято сягає своїм корінням в бурхливі радянські часи і виникло на підставі Указу Президії Верховної Ради Радянського Союзу від 17-го листопада 1964-го року, який встановив цей пам'ятний день на 19-го листопада. Так, традиційно на честь героїв минулої війни, ракетники і артилеристи святкують свій професійний день двічі.

Сучасні Збройні Сили неможливо зараз уявити без використання ракетних технологій і застосування професійної артилерії. Вони довели свою високу ефективність на практиці в ряді військових конфліктів. Ракетники і артилеристи продовжують нести свою військову службу в складі Української Армії, постійно підтримуючи не тільки високу бойову готовність та професіоналізм, а й підтримують високі морально-патріотичні традиції, зміцнюючи авторитет української державності.

За військової традиції в "День ракетних військ і артилерії" керівники країни і вищі чини Міністерства Оборони України вітають своїх колег з цим військовим професійним святом. Військовослужбовці які відзначилися, представляються до державних нагород, присвоєння позачергового військового звання. Проводиться вручення пам'ятних подарунків і урядових грамот з подяками від командування, влаштовуються святкові концерти та різноманітні заходи за участю ветеранських організацій.

У День ракетних військ і артилерії незалежної України ми приєднуємося до привітань на адресу всіх, хто пов'язав свою трудову діяльність і свій громадянський обов'язок з розробками і виробництвом цієї високотехнологічної техніки, на адресу тих, хто зараз несе свою вахту на бойовому посту, на адресу ветеранів ракетників і артилеристів. Зі святом Вас і глибокий Вам уклін! З Днем ракетних військ і артилерії!

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини