Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:13:39

У Чернігові готуються до визначних подій жовтня

09.10.2014   07:50

Про підготовку та відзначення в Чернігові Дня українського козацтва і 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників йшлося сьогодні на засіданні організаційного комітету на чолі з заступником міського голови – керуючим справами виконкому Станіславом Віхровим.

Він, зокрема, наголосив, що при підготовці до відзначення суспільно значимих подій важливо врахувати теперішню ситуацію в державі. С. Віхров сподівається, що День українського козацтва буде організовано в співпраці з козацькими громадськими організаціями. А при підготовці до 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників належну увагу заступник міського голови закликав приділити людям старшого покоління.

За інформацією начальника управління культури міської ради Юрія Ткача, на Покрову, 14 жовтня, заплановані традиційні заходи: покладання квітів до пам’ятника Т. Г. Шевченку та мітинг до Дня українського козацтва (початок о 12:00), а також благодійний творчий вечір до Дня українського козацтва в Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм за участю академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» (початок о 19:00).

Козацькі організації цього дня планують поповнити свої лави юними козачатами, а також почастувати чернігівців і гостей міста справжнім козацьким кулешем.

Заходи до 70-ї річниці визволення України розпочнуться вже 11 жовтня відбірковим туром учасників конкурсних виступів відкритого міського фестивалю - конкурсу патріотичної пісні «Поклик серця» в міському Палаці культури ім. В. Радченка (початок об 11:00).

Безпосередньо 28 жовтня відбудеться покладання квітів до братської могили в сквері ім. М.Попудренка та Меморіалу Слави на Болдиній горі.
 

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.