Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:32:31

Куди поділися туристи з Чернігова?

24.07.2014   15:09Агенцiя

Іноземні туристи стали менше цікавитися пам’ятками та історією нашого краю. Відмовилися від екскурсій і білоруси та росіяни, які ще торік були у нас чи не щодня. В першу чергу, це пов’язано з війною, яка триває на Сході. Ті ж, хто у складний 2014-й рік вдаються до туристичних мандрів, визнають Чернігівщину прекрасним місцем відпочинку і душевної реабілітації.

Побачити туристів у Чернігові – це вже як родзинка. Побачити когось з-за кордону – це взагалі нонсенс. Тільки-но в Україні почалися політичні негаразди, групи туристів перестали до нас їхати.

Зрозуміло, що в країні неспокій, каже Андрій Острянко – генеральний директор Національного архітектурно-історичного заповідника „Чернігів стародавній”, тож страждає в першу чергу культура. Нема у цьому році ні росіян, ні білорусів. Відмовилися від екскурсій і європейці. Не мають змоги чи бажання їхати туристи і з двох сусідніх країн. Історія нашого краю їм, здається, більше не цікава, хоча ще торік від білорусів і росіян не було відбою. Страждає туристична галузь міста та області, страждають і ті, хто заробляє на цьому.

Покупців мало, підтверджує ситуацію продавець сувенірів Тетяна. Сьогодні у Чернігів їдуть тільки українські туристи. Хоча і внутрішній туризм теж збитковий, констатує генеральний директор заповідника «Чернігів стародавній». Екскурсії організовують в основному для школярів, а також для тих, хто, приміром, їде у Чернігів на семінар або тренінг. Ті ж, хто таки вдаються до туристичних мандрів, вже визнали наше місто місцем реабілітації.

Приїжджати на душевний відпочинок на Чернігівщину за будь-яких умов закликає директор заповідника «Чернігів стародавній» Андрій Острянко. Приміром, Чернігів – один з найдавніших історичних центрів України. І це духовна перлина нашої країни. А тому всі туристи відзначають тут спокійну і навіть в чомусь особливу атмосферу.

 

http://chodtrk.com.ua/?p=16103
 

Останні новини Чернігівщини

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.

24 квітня: цей день в Україні і світі

24 квітня: цей день в Україні і світі 11:21

ДЕНЬ 791 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 791 RUSSIAN AGRESSION

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.