Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:05:43

Володимир Івашко: Маємо задіяти всі ресурси для використання туристичного потенціалу на повну потужність

24.07.2014   06:49

Туризм як вид економічної діяльності і як галузь, що сприяє розвитку рекреаційної сфери, посідає особливе місце в Чернігівському регіоні.

Щороку десятки тисяч туристів з близького та далекого зарубіжжя відвідують наші пам’ятки історії та архітектури, музеї і заповідники, бази відпочинку та санаторії. Швидко набирають обертів такі види туризму як сільський та водний.

Протягом 1 півріччя 2014 року музейні заклади області відвідало близько 308 тисяч осіб. У зв’язку з нестабільною економічною та політичною ситуацією в Україні даний показник знизився на 17 % в порівнянні з відповідним періодом минулого року.


Сьогоднішні тенденції до зменшення кількості туристів цілком передбачувані, але це явище – тимчасове. Розвиток галузі ні в якому разі не повинен зупинятися, навпаки – маємо задіяти всі ресурси для використання туристичного потенціалу на повну потужність,- переконаний голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко.

Але для того, щоб туристична галузь працювала на економіку області, стратегія розвитку туризму не повинна залишатися декларацією про наміри.

За словами очільника області, профільний Департамент культури і туризму, національностей та релігій не приділяє належної уваги цьому питанню, не виявляють особливої активності у популяризації своїх об’єктів керівники наших національних заповідників «Чернігів стародавній», «Гетьманська столиця», «Качанівка» та музеїв.


Туризм може й повинен стати одним з найефективніших засобів одержання прибутків, стимулювання ринкових відносин, активного впливу на розвиток сумісних галузей економіки, зайнятість населення, поліпшення роботи по охороні пам’яток історії, підвищення культурного рівня населення, - наголошує Володимир Івашко.

Сьогодні треба активізувати роботу у напрямку розробки мережі міжрегіональних туристичних маршрутів, створення реєстру об'єктів туристичної інфраструктури, видання інформаційно-презентаційної продукції, презентації області у виставково-ярмаркових заходах та на туристичних форумах.

Перспективним напрямком роботи може стати залучення громадських та благодійних організацій до участі у налагодженні рекламно-інформаційної діяльності для поширення інформації про туристичні можливості Чернігівщини.


У нас є що показати і про що розказати, ми завжди радо вітаємо усіх на гостинній Чернігівській землі. Наша історико-культурна спадщина воістину унікальна, треба лише зуміти грамотно розпорядитися тими унікальними скарбами, якими нас щедро обдарував Бог, - підкреслює голова облдержадміністрації.
 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини