Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:51:06

Чернігів готується до відкриття туристичного сезону

24.03.2014   09:16Агенцiя

«Туристичний сезон у Чернігові: підсумки та перспективи» - такою була тема прес-туру, що відбувся за ініціативою Медіа-центру «Моє місто» 21 березня.

Під час заходу журналісти місцевих і всеукраїнських ЗМІ оглянули оновлений готель «Україна» (який наприкінці минулого року успішно пройшов сертифікацію та підтвердив категорію 3*) та отримали коментарі фахівців туристичної сфери. 

Зокрема, в прес-турі взяли участь генеральний директор НАІЗ «Чернігів стародавній» Андрій Острянко, заступник Чернігівського міського голови Анна Романова, представники Департаменту культури і туризму ОДА та Туристично-інформаційного центру, директор готелю «Україна» Тетяна Петриченко, керівники турфірм і громадських організацій.

Прес-тур розпочався з екскурсії готелем «Україна» у супроводі директора Тетяни Миколаївни Петриченко. «Наприкінці минулого року ми пройшли сертифікацію і підтвердили високий рівень надання готельних послуг відповідно категорії 3*. Ми раді приймати гостей Чернігова з максимальним комфортом, - повідомила вона журналістам. - Наш готель пропонує 90 номерів різних категорій з безкоштовним Wi-Fi доступом до Інтернету, стоянку для автомобілів, сертифіковане та якісне цілодобове ресторанне обслуговування, є номер для молодят з унікальним романтичним дизайном та номер для людей з обмеженими можливостями. Для проведення ділових зустрічей, переговорів та конференцій пропонуємо конференц-сервіс. Постійно створюємо тематичні святкові акції та разом з фахівцями по туризму пропонуємо цікаві екскурсійні тури вихідного дня».

Після ознайомлення з роботою одного з найкращих готелів у Чернігові, журналісти отримали відповіді на численні запитання. З’ясувалося, підрахувати загальну кількість туристів, які відвідали Чернігів і Чернігівщину упродовж минулого року, досить складно, адже туристичні агенції, що працюють на в’їзний туризм, не зобов’язані надавати якусь звітність. Так само і готельні заклади, заклади тимчасового розміщення гостей не зобов’язані надавати статистику про кількість своїх гостей. Тому дуже приблизно порахувати кількість екскурсантів і туристів можна за кількістю відвідувачів музейних закладів.

Як повідомляють у Департаменті культури і туризму, національностей та релігій ОДА, минулого року музейні установи Чернігівщини відвідали майже 474 тисяч чоловік. Кількість відвідувачів у заповідниках «Чернігів стародавній», «Гетьманська столиця» та «Качанівка» становить 461 тис. чоловік. Лідером серед них є «Чернігів стародавній», який відвідали 290 тисяч осіб. А серед музеїв комунальної форми власності лідирує історичний музей їм. В.Тарновського, де побували понад 153 тисячі візитерів. У порівнянні з минулим роком кількість відвідувачів збільшилася у Прилуцькому музеї імені Маслова, Художньому музеї ім. Г. Галагана.

- Статистика в туризмі – річ досить умовна, але можемо відслідкувати певну динаміку, наприклад, за обсягами туристичного збору. Це місцевий податок, що сплачують люди, котрі живуть у готелях (1% від суми), - зазначає начальник Управління стратегічного розвитку, туризму та інвестицій міської ради Борис Атрощенко. - Якщо проаналізувати 11-13-й роки, цей туристичний збір збільшився в два рази. За цим показником маємо 5-6 місце серед міст нашої категорії (до 500 тис. населення). Над чим потрібно працювати – перетворити екскурсантів у туристів. Адже екскурсант – це людина, яка перебуває на певній території до 24 годин, а турист – більше. Наше завдання, щоб людина отримала послуги і з проживання, і з харчування, і культурно-розважальні, і придбала сувенірну продукцію. Це все те, що ми називаємо – якісний туристичний продукт.

Гарний інформаційний привід прорекламувати місто та привернути до нього увагу – офіційне відкриття туристичного сезону. Цього року старт запланований на 4-5-6 квітня. Його девіз такий: «Чернігів – місто комфортне для мешканців і гостинне до туристів». У програмі: конкурс туризму, краси, творчості «Міс-туризм-Чернігів» (4 квітня), історико-фольклорне дійство на території Валу (присвячене 200-річчю Шевченка), в рамках якого відбудеться постріл 13-ї гармати та багато інших «атракцій». Ще однією родзинкою програми стане відкриття скульптури богатиря Іллі Муромця (за попередньою інформацією – у сквері біля П’ятницької церкви).

До відкриття сезону готується і Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній». Його директор Андрій Острянко розповів: «Кожного року, очікуючи туристичний сезон, ми готуємо свої заходи. В першу чергу, оновили експозицію в класі Колегіуму, яка розповідає про цей заклад, доповнили новими експонатами, впорядкували залу народної ікони, де зібрана одна з найбільших на Лівобережній Україні колекцій. Така ж робота ведеться в експозиції Борисоглібського собору, деякі експонати потребували ремонту, її доповнено матеріалами. Оновлено також і виставку «Чернігів і чернігівці 100 років тому».

Радикальних змін у маршрутах не буде, оскільки заповідник – доволі консервативна структура. Але будуть запропоновані нові лекції, маршрути у межах території Заповідника, як додаток до традиційних оглядових турів з’являться маршрути, пов’язані з Шевченком, з тими діячами, що жили в Чернігові. Аби привабити до нашого міста якомога більше гостей, чернігівські готелі підтримали акцію «Вікенд в Чернігові за півціни». Вони пропонують проживання в номерах на дві доби в період з 4 по 6 квітня за ціною однієї доби.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини