Смачні рецепти вихідного дня
Печиво з вівсяних пластівців та гарбузового насіння
Все продукты просто перемешиваются, готовая масса замораживается, так что можно приготовить ее заранее и испечь позже, когда захочется. И еще: вам понадобится очень острый нож для нарезки. Массу можно готовить вручную или использовать стационарный миксер с насадкой-веслом.
Продукты:
• 60 г (примерно 1/2 стакана) изюма без косточек
• 160 г (1 стакан + 2 ст. л.) муки
• щепотка соли
• 130 г темно-коричневого сахара
• 100 г (1 стакан) цельных овсяных хлопьев (не тех, что для быстрого приготовления!)
• 100 г мягкого сливочного масла
• цедра одного небольшого лимона
• 60 мл молока
• 1 ч. л. натурального ванильного экстракта
• 35 г (1/3 стакана) тыквенных семечек
Емкость мерного стакана 250 мл
Изюм перебрать и залить кипятком. Дать постоять 5-10 минут, затем откинуть и обсушить бумажным полотенцем.
Просеять в миску муку с солью, добавить овсянку, коричневый сахар, перемешать.
Добавить мягкое сливочное масло, свеженатертую цедру лимона, снова перемешать.
Добавить в миску изюм и тыквенные семечки.
Влить молоко и ванильный экстракт. Все тщательно перемешать.
Ее нужно разделить на 2 части, из каждой сформовать плотную колбаску шириной примерно 4-5 см, обернуть пищевой пленкой и отправить в морозилку минимум на 3 часа.
Нагреть духовку до 160 градусов.
Вынуть «колбаски» из морозилки, удалить пищевую пленку и очень острым ножом разрезать на ломтики толщиной примерно 1 см. Выложить ломтики на противень, накрытый пекарской бумагой.
Выпекать примерно 18-20 минут, до слабого золотистого оттенка (цвет снизу более интенсивный).
Вынуть противень из духовки, печенье (удобно прямо на листе бумаги) перетащить на решетку и дать остыть.
Печенье выйдет из духовки мягким, но, остывая, станет тверже. Оно удивительно хорошо в день выпечки, поэтому можно испечь только одну партию (из одной колбаски получится примерно 22 штучки, в зависимости от толщины ломтика), а вторую колбаску держать в морозилке про запас неделю-две.
Храните печенье в герметично закрытой посуде.
Приятного аппетита и хорошего дня!
http://i-lara.livejournal.com/
Останні новини Чернігівщини
Чернігівські гімнастки вибороли перемоги на чемпіонаті області та сформували збірну для участі в чемпіонаті України 14:50
31 жовтня до 01 листопада у Чернігові відбувся чемпіонат Чернігівської області з художньої гімнастики, який традиційно зібрав найсильніших спортсменок регіону.
«єРобота»: переселенка та ветеранка із Запоріжжя відкрила з нуля бізнес у Чернігові 14:48
Наталя Буц переїхала до Чернігова із Запоріжжя півтора роки тому. Вона – учасниця бойових дій, медикиня з багаторічним досвідом, а ще – сильна та цілеспрямована жінка.
Прокурором у судовому порядку доведено незаконність привласнення та забудови прибережної захисної смуги у місті Чернігові 12:43
Рішенням Деснянського районного суду міста Чернігова задоволено позовні вимоги обласної прокуратури в інтересах Чернігівської міської ради до приватної особи про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою площею 1200 кв. м, яка розташована на території обласного центру у межах прибережної захисної смуги річки Десна.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:41
Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 4 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.
Одинадцять років ув’язнення: на Чернігівщині суд виніс вирок двом підозрюваним у розбійному нападі на пенсіонерів 12:39
Згідно з вироком суду, зловмисників визнано винними у скоєнні розбійного нападу та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 11 років.