Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 10:01:18

Смачні рецепти вихідного дня

01.12.2013   12:54Агенцiя

Мятное печенье на сгущенном молоке

Ингредиенты: 240 грамм сгущенного молока(не вареное); 120 грамм кукурузного крахмала; 300 грамм муки; 80 грамм сливочного масла;
80 грамм сметаны жирностью 15%; 1/2 чайной ложки соды; 2 чайные ложки ванильного сахара; 1 чайная ложка сушеной мяты.

Процесс приготовления:
1. Сгущенное молоко смешиваем со сметаной и ванильным сахаром. Добавляем сливочное масло комнатной температуры. Венчиком доводим до однородности. Долго взбивать не нужно, поскольку главное - перемешать.

2. Добавляем сушеную мяту и снова перемешиваем, получая ароматную жидкую массу, куда следует теперь вмешать кукурузный крахмал. Что я и сделала.

3. И вот теперь высыпаем в миску муку, смешанную с содой. Руками замешиваем тесто. Оно получается совершенно не липким и не слишком эластичным, а если кусочек подержать в руках, тогда все отлично - становится податливым и мягким.

4. Отрываем от теста небольшой кусочек, придаем ему форму шарика, скатывая в теплых руках. У меня получилось не очень тонкое печенье, даже ближе к коржикам, но я так и планировала. Так что толщину выбираем по своим предпочтениям.

5. Готовое печенье складываем на противень и при помощи вилки продавливаем полосы в перпендикулярных направлениях, получая по центру что-то типа решетки.

6. Противень с печеньем ставим в разогретую до 200 градусов духовку, а затем понижаем температуру до 160 градусов и выпекаем около 25-30 минут. Важно не пропустить момент, когда печенье лишь слегка зарумянится - сразу вынимаем. Остужаем его на решетке.

Приятного аппетита!

http://cook-food.com

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.