Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 22 лютого, 13:13:52

Смачні рецепти дня

14.12.2011   13:14Агенцiя

Куриные окорочка, фаршированные шампиньонами и сыром

Состав: куриные окорочка - 4 шт (~1 кг), шампиньоны - 180-200 г, лук репчатый (крупный) - 1 шт, сыр твердый - 50 г, сливочное масло - 50 г, растительное + сливочное масло для жарки, майонез или сметана - 2-4 столовых ложки, чеснок - 1 зубчик, соль, свежемолотый перец

Приготовление
Куриные окорочка вымыть и обсушить.
Маленьким ножом отделить кожу от мякоти и аккуратно снять ее чулком, оставив часть кожи на нижнем суставе.

При помощи ножа перерезать сухожилья и перерубить кость.
В небольшую миску выдавить зубчик чеснока, добавить немного майонеза, немного соли и свежемолотого перца, и перемешать.
Натереть кожу внутри и снаружи полученной смесью и убрать в сторону, пока готовится начинка.

Приготовить начинку.
Шампиньоны вымыть, обсушить и нарезать маленькими кубиками.
Сыр натереть на терке.
Лук очистить и мелко нарезать.

В сковороде разогреть немного сливочного с растительным маслом, выложить лук, немного посолить и поперчить свежемолотым перцем.

Обжарить лук до мягкости, периодически помешивая.
Лук выложить из сковороды при помощи ложки с отверстиями, чтобы как можно больше масла осталось в сковороде.

В сковороду положить грибы, слегка посолить и обжарить ~6-8 минут на среднем огне, периодически помешивая.

Куриное мясо отделить от костей и пропустить через мясорубку (или измельчить в блендере).
В миску к куриному фаршу положить кусочек сливочного масла (~50 г).
Перемешать фарш с маслом руками.
Добавить обжаренные грибы, лук, сыр, соль и свежемолотый перец.
Хорошо перемешать начинку.
Куриную кожу начинить подготовленной начинкой (не очень плотно, чтобы кожа не лопнула при запекании).
Свободный край кожи можно заправить внутрь окорочка или зафиксировать при помощи зубочистки.

Смазать окорочка майонезом или подсоленной сметаной и выложить в форму для запекания.

Запекать ~30 минут при температуре ~180°C.

Подавать окорочка в горячем виде, как основное блюдо или в качестве холодной закуски.

Приятного Вам аппетита!

gotovim-doma.ru

Останні новини Чернігівщини

Як хобі перетворити на успішний бізнес

Як хобі перетворити на успішний бізнес 11:59

Про це йшлося на засіданні клубу в Чернігівському міському центрі зайнятості. Своєю бізнес-ідеєю та секретами успішного ведення бізнесу з безробітними ділилася відома чернігівська майстриня, дизайнер Людмила Заровська. Тема зустрічі «Хенд-мейд - шедеври своїми руками». Цього разу говорили про прикраси ручної роботи зі стрічок та намистин.

В обласному центрі презентували унікальну документальну стрічку

В обласному центрі презентували унікальну документальну стрічку "Вдовині села Чернігівщини" 11:53

«Вдовині села Чернігівщини» – п’ятдесятихвилинний документальний фільм, створений на основі життєвих історій мешканок Чернігівського району. 21 лютого, стрічку презентували громаді у Чернігівському обласному молодіжному центрі. У заході взяла участь заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

"Внутрішній контроль та аудит – як основа підвищення ефективності місцевих бюджетів" 11:33

20 лютого у м.Києві відбулася презентація та експертне обговорення напрацювань проекту «Внутрішній контроль та аудит – як основа підвищення ефективності місцевих бюджетів у 4-х регіонах України», який був реалізований у 8-ми громадах Миколаївської, Дніпропетровської, Чернігівської та не окупованої частини Луганської області.

Чернігів готується проводити перші тематичні сезонні фестивалі

Чернігів готується проводити перші тематичні сезонні фестивалі 11:21

У Чернігові планують проводити більше тематичних сезонних фестивалів. А також - різноманітних чемпіонатів, конкурсів, навчальних семінарів, майстер-класів тощо. Виконавчий комітет міської ради 20 лютого погодив внесення змін до Програми розвитку туризму та промоції міста Чернігова на 2019-2021 роки.

У Чернігівській ОДА підтримують ініціативи національно-культурних товариств

У Чернігівській ОДА підтримують ініціативи національно-культурних товариств 11:18

21 лютого заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван зустрівся з представниками національно-культурних товариств області. Захід приурочений до Міжнародного дня рідної мови.