Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:46:10

Фестиваль "Звичайне диво" відбувся у Чернігові. ФОТОрепортаж

10.11.2013   20:22Агенцiя

8-го листопада на сцені обласного палацу дітей та юнацтва пройшов ювілейний, 10-й фестиваль дитячої та юнацької творчості серед дітей-сиріт та дітей із малозабезпечених сімей «ЗВИЧАЙНЕ ДИВО».

У 2003 році Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтва першим відгукнувся на участь у проведенні Всеукраїнського благодійного фестивалю. Талановитих дітей на Чернігівщині дуже багато. Учасники на той час виборювали путівки в Артек, цінні подарунки, відвідували екскурсії в Києві, робили записи своїх виступів в професійних студіях.

Фестиваль проводився під патронатом Всеукраїнського культурно-мистецького благодійного фонду «Надія-Молодість-Майбутнє» (Президент фонду – Надія Курляк). Але через фінансові труднощі з 2008 року заключні етапи конкурсу в Києві було відмінено. Близько трьох років фестиваль проходить тільки в області.

У цьому ж році адміністрацією Центру було прийнято рішення проводити фестиваль «Звичайне диво» як обласний за кошти місцевого бюджету, залучивши інші організації, установи та благодійників. Спільними зусиллями ми підтримуємо нашу творчу молодь. Щороку в фестивалі «Звичайне диво» беруть участь близько 100 дітей з усієї області.

Як приклад, нині добре відомий всій Україні учасник телешоу «Х –фактор» Олександр Порядинський – хлопець з багатодітної сім’ї села Гнідинці Варвинського району Чернігівської області – учасник та переможець минулих 2010-11 років в номінаціях «естрадний вокал» нашого фестивалю «Звичайне диво». Це є доказом того, що будь-яка обдарована дитина, яка має ціль і можливість, зможе досягти своєї мети.

Метою фестивалю є розвиток і підтримка дитячого таланту серед дітей-сиріт та дітей із малозабезпечених сімей. Переважно учасниками даного фестивалю є вихованці шкіл-інтернатів.

Учасники змагалися в різних номінаціях; вокал, естрадний вокал, народний вокал, хореографія, розмовний жанр, декоративно-прикладне та образотворче  мистецтво, циркове мистецтво. А номінацію «академічний спів» члени журі ввели в ході конкурсу заслухавшись чарівним співом конкурсантів. Цінні призи та солодощі отримали переможці фестивалю  від спонсорів та благодійників.

Головну нагороду фестивалю «Гран-прі» отримала Лілія Драган у номінації «циркове мистецтво».

Текст та фоторепортаж  ВІКТОРА  КОШМАЛА

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.