Рецепт дня. Смачного!
Десерты из морозилки. Апельсиновое парфе
Продукты: 4 яйца, белки отделить от желтков, 4 ст. л. тертой апельсиновой цедры, 3/4 стакана (150 г) сахара, 2 коробочки (500 мл) сливок для взбивания, 2 ст. л. (30 мл) апельсинового ликера, 2 ст. л. (20 г) изюма
Форма диаметром 24 см или 6 кондитерских колец диаметром 6 см
1. В миксере взбить желтки с четвертью стакана сахара и цедрой в воздушный светлый крем.
2. В отдельной посуде взбить белки, постепенно добавляя оставшийся сахар, до образования плотной устойчивой массы. Аккуратно соединить взбитые белки с желтковым кремом.
3. В отдельную миску налить сливки, добавить ликер и взбить в устойчивую пену. Соединить с уже приготовленной желтково-белковой массой, добавить изюм и перемешать.
4. Распределить массу по формочкам или вылить в одну форму и отправить в морозилку на ночь (время замораживания – минимум 8 часов).
Перед подачей вынуть из морозилки, сразу нарезать на ломтики или высвободить из формочек и немедленно подавать.
Можно посыпать шоколадной стружкой (белой или черной), украсить съедобной цедрой. Для этого цедру нужно опустить в кипящую воду, в которой растворился сахар и подержать буквально пару минут в кипятке. Вынуть шумовкой и обсушить.
Хранение: до пяти дней в морозилке
Приятного аппетита!
Останні новини Чернігівщини
У Прилуках поліцейські затримали наркоторгівця 17:43
Співробітники відділу кримінальної поліції спільно зі слідчими Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури задокументували низку фактів збуту наркотичних речовин, до яких причетний 39-річний місцевий житель.
Прилуцьким краєзнавчим музеєм реалізовано проєкт «Локальна спадщина Прилуччини у мистецькій Галаганівській колекції» 17:21
Тепер частину унікальної мистецької колекції з Чернігівського художнього музею можна подивитись у Прилуцькому краєзнавчому музеї. І не тільки там
Реабілітація поруч: у Сухополов’янській громаді створили соціальну тренажерну залу 15:50
Нова сучасна тренажерна зала днями відкрилася в селі Заїзд Сухополов’янської сільської ради.
Анна Казакова здобула бронзу змішаного командного турніру на чемпіонаті Європи з дзюдо 15:26
З 31 жовтня до 03 листопада у Кишиневі (Молдова) проходив чемпіонат Європи з дзюдо U23, в якому взяли участь понад 300 дзюдоїстів з 38 країн Європи.