Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 24 вересня, 18:38:57

Рецепт дня. Смачного!

08.12.2011   13:14Агенцiя

Обидва рецепти прості та швидкі в приготуванні. Головне аби була гарна компанія. Тож смачного!

Сырные палочки к пиву

Ингредиенты: сыр твердых сортов – 150 г, маргарин – 100 г, мука – 2–2.5 стакана, 1 яйцо, 1 ст. ложка майонеза, соль

Приготовление:

1) Твердый сыр, можно даже слегка подсохший, натрем на мелкой терке. Можно измельчить его в комбайне или на мясорубке. Лучше выбирайте соленый сыр.

2) Разотрем его с маргарином или сливочным маслом. Добавьте соли по вкусу – примерно чайную ложечку.

3) В сырно-масляную смесь добавьте одно яйцо и ложку майонеза. Майонез можно заменить сметаной или тремя-четырьмя столовыми ложками кефира.

4) Все тщательно разотрите и постепенно добавляйте муку.

5) Тесто должно быть крутым и послушным и не прилипать к рукам.

6) Накатайте толстеньких палочек-колбасок. Выложите их в форму. Тесто жирное, на основе масла, поэтому противень смазывать не нужно – печенье и так выделит жир.

7) Выпекать сырные палочки к пиву при температуре примерно 180-200 градусов минут 15.

Рулетики с ветчиной и сыром

Ингредиенты: 500 гр пресного слоеного теста, 300 гр ветчины, 100 гр оливок без косточек, 200 гр твердого сыра, растительное масло, 2 яйца.

Приготовление:

1) Ветчину нарезать прямоугольными пластинами.
2) Твердый сыр нарезать треугольниками.

3) Пресное слоеное тесто необходимо предварительно разморозить, но делать это нужно при комнатной температуре и не пользоваться микроволновой печью. Размороженное тесто разрезать на порционные куски в виде прямоугольников (приблизительно 5х15 см).

4) На каждый кусочек теста выложить сначала пластинку ветчины, затем кусочек нарезанного сыра и несколько оливок.

5) Осторожно свернуть кусочки теста с выложенной начинкой в рулетики и закрепить край, чтобы при выпечке изделия не развернулись. Затем по краю рулетика ножницами сделать небольшие надрезы, а сверху надрезы сделать ножом.

6) Предварительно разогреть духовой шкаф до 200 °С. Противень смазать растительным маслом и выложить рулетики. Выпекать изделия нужно 25 минут, но за пять минут до готовности достать противень из духовки и смазать почти готовые рулетики взбитой яичной массой и поставить далее выпекаться.

pechenuka.ru

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники за минулу добу ліквідували 11 пожеж

Рятувальники за минулу добу ліквідували 11 пожеж 16:40

Упродовж минулої доби вогнеборці Чернігівщини ліквідували 11 пожеж, 5 з них виникли у житловому секторі громадян, 6 у природних екосистемах.

Держпродспоживслужба попереджає: сире молоко може бути шкідливим для людського організму

Держпродспоживслужба попереджає: сире молоко може бути шкідливим для людського організму 16:27

Молоко - це найперша їжа, яку починає вживати людина у своєму житті. Воно зустрічається скрізь: у соусах, цукерках, печиві, морозиві, ковбасах. Це такий продукт, який має на своїй кухні кожна господиня у будь-якому куточку земної кулі. Втім іноді коров’яче молоко може стати дуже небезпечним.

У Чернігівській області виявлено 114 нових випадків COVID-19

У Чернігівській області виявлено 114 нових випадків COVID-19 16:20

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 24 вересня в області зафіксовано 114 нових випадків COVID-19.

Дошкілля Чернігівщини. ДОВІДКА

Дошкілля Чернігівщини. ДОВІДКА 14:49

Дошкільна освіта Чернігівщини – це 223 дитячі садочки, 146 ясел-садків та63 інші заклади майже на 27 тис. місць,в яких на кінець 2019 року виховувалися 29 тис. маленьких мешканців області (дівчаток на 5% менше, ніж хлопчиків). Ще 485 дітей охоплено соціально-педагогічним патронатом.

Підсумки цьогорічного купального сезону в Чернігові

Підсумки цьогорічного купального сезону в Чернігові 14:44

Офіційний купальний сезон цього року в Чернігові розпочався, відповідно до розпорядження міського голови від 25.05.20 №71-р «Про підготовку та відкриття купального сезону 2020 року», з 15 червня і тривав до 15 вересня.