Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:09:58

Російські ветеринари зробили коту операцію зі зміни статі

25.08.2013   12:16Агенцiя

У надії врятувати свого кота по кличці Мікс від сечокам'яної хвороби, господарі дали ветеринарам свою згоду на хірургічне втручання, передає Life News.

Воронезькі лікарі провели коту унікальну медичну операцію, вкрай схожу з тією, яку роблять, щоб змінити статеву приналежність.

Господарі кота зважилися на хірургічне втручання після того, як у кота Мікса була виявлена запущена стадія сечокам'яної хвороби.

"Мікс хворіє у нас вже три роки. Останні два роки ми сильно мучилися - у котика були постійні загострення. Доводилося Міксу ставити катетер і надягати на нього памперс, - розповідають господарі кота Марина та Сергій Бухонови. - Під час хвороби зверталися в різні ветклініки. Пощастило, що в одній з них попався досвідчений лікар - Таїсія Вікторівна, яка порадила зробити уретростомію".

Сім'я довго не наважувалася робити операцію, господарі до останнього сподівалися, що хірургічного втручання все ж доведеться уникнути. Але хвороба розвивалася.

"Коли ми діагностували у Мікса запущену форму сечокам'яної хвороби, обійтися без хірургії, на жаль, вже було неможливо. Ми вмовили господарів провести складну операцію, в результаті якої, висловлюючись дилетантською мовою, з кота ми зробили кішку, - каже головний лікар ветклініки Таїсія Бакаліна. - Тепер статеві ознаки домашньої тварини відсутні зовсім. Зате хвороба Мікса ніяк не турбує. А це найголовніше!"

Зараз новоявлена кішка абсолютно здорова і, судячи з веселого нраву, відчуває себе чудово. А господарі Мікса вирішили не міняти йому кличку, тому то їх улюбленець, незважаючи на зміну статі, за характером залишається справжнім котом.

Зазначимо, що раніше тварин не брали під операціями по зміні статі. На операційний стіл зазвичай лягали тільки люди. Зокрема, подібні випадки зафіксовані в Китаї, на Кубі, в Казахстані та інших країнах.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини