Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:29:20

17 серпня - Всесвітній день бездомних тварин

17.08.2013   07:31Агенцiя

Ця дата вважається святом, а приводом звернутися до проблеми бездомних тварин.

У третю суботу серпня відзначається Всесвітній день бездомних тварин (International Homeless Animals Day).

Дата з'явилася в календарі з ініціативи Міжнародного товариства прав тварин. Організація виступила з цією пропозицією в 1992 році; починання підтримали зоозахисні організації різних країн.

Ця дата вважається святом, а приводом звернутися до проблеми бездомних тварин, розповісти максимальній кількості людей про їх трагічну долю.По всьому світу в цей день проходять просвітницькі та благодійні заходи. Волонтери проводять концерти, конкурси й аукціони, що допомагають зібрати кошти, які направляються на допомогу бездомним тваринам - в першу чергу, звичайно, собакам і кішкам.

Також цей день - хороший шанс знайти господаря для безпритульного пса чи кота. Одне із завдань Дня бездомних тварин - пробудити у власників звірів свідоме ставлення до своєї ролі, з тим, щоб запобігти поповнення лав бездомних кішок і собак за рахунок неконтрольованого розмноження домашніх вихованців. З цією ж метою деякі ветеринарні клініки в цей день проводять стерилізацію котів і собак на безкоштовній основі.

Одне із завдань Дня бездомних тварин - пробудити у власників звірів свідоме ставлення до своєї ролі.

Проблема, до якої привертає увагу День бездомних тварин, варто дійсно гостро. В одній тільки Москві кількість вуличних собак оцінюється в кілька десятків тисяч особин.

Притулків ж катастрофічно не вистачає - не тільки в столиці, а й по всій країні. До речі, перший з відомих у світі притулків для собак з'явився в Японії в 1695 році; в ньому містилося 50 тисяч тварин. Перший закон, спрямований на захист тварин від жорстокості, був прийнятий у Великобританії. Це сталося в 1822 році. А найсприятливіші для тварин умови існують в Австрії, де законодавство забороняє, наприклад, обрізати собакам хвіст і вуха, використовувати диких тварин у цирках, продавати цуценят і кошенят у вітринах зоомагазинів і так далі.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини