Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:19:25

Туристи їдуть звідусіль

10.08.2013   09:24Агенцiя

Розвиток туризму в Україні набирає обертів. Щороку до нас приїздять у середньому 17 мільйонів іноземців. За даними Всесвітньої організації туризму, Україна – один зі світових лідерів міжнародного туризму.

Туристична галузь надзвичайно важлива для економіки, і підтримка цієї сфери має стати пріоритетом на найближче майбутнє. На сьогодні в Україні понад 3000 закладів оздоровлення і відпочинку, майже 1500 готелів, кемпінгів тощо. Більше 3000 підприємств пов’язані з обслуговуванням туристів і туристичною діяльністю. Постійно зростає число компаній, що пропонують туристичні путівки по Україні та за кордон.

Величезною кількістю історичних і культурних пам’яток та популярних туристичних маршрутів вражає Чернігівщина. Потужний туристичний потенціал і у Прилук, де є чудові парки й площі, функціонують стадіон, спортивні майданчики та спортзали, проводяться змагання з різних видів спорту, організовуються виставки, ярмарки, фестивалі.

Відділом культури і туризму Прилуцької міської ради розроблена Програма розвитку туристичної сфери Прилук на 2013-2016 роки. Основна її мета – стимулювання туристичної галузі міста, забезпечення умов для повноцінного функціонування її суб’єктів, розробка якісного туристичного продукту, здатного максимально задовольнити потреби міжнародного і внутрішнього туризму.

Реалізація Програми сприятиме залученню інвестицій, впровадженню нових форм організації туризму, створенню облаштованої належним чином мережі туристично-екскурсійних маршрутів з комплексом обладнаних для відпочинку місць, єдиною системою знакування. Результатом Програми стане покращення іміджу Прилук як туристичного краю, а також збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів.
Наукові співробітники Прилуцького краєзнавчого музею імені В.І. Маслова розробляють нові туристичні маршрути, такі як літературно-художня екскурсія “Поетичними стежками Любові Забашти”, оглядова екскурсія “Прилуки в часі”, лекція-екскурсія “Шевченко і Прилуччина”, історико-краєзнавчі екскурсії “Прилуки в пам’ятках Великої Вітчизняної війни” та “Історія однієї вулиці”, природнича екскурсія “Удай тихоплинний”. Справжня родзинка – історико-краєзнавча екскурсія “Прилуки – місто козацької слави”, в якій головна увага приділяється історії Прилуцького козацького полку. Не менш цікаві історико-краєзнавчі екскурсії Прилуцьким районом, як-то “Світло Густині” та “Дідівці. Садиба творчості і доброти” (про життєвий і творчий шлях історика Миколи Костомарова).

Інтерес туристів до краєзнавчого музею зростає. У 2011 році він прийняв відвідувачів на 20% більше, ніж у 2010-му, а торік – на 50%.

На сьогодні функції туристично-інформаційного центру в місті виконує краєзнавчий музей. Йдеться, зокрема, про надання інформаційно-консультаційних туристичних послуг, розповсюдження інформаційно-рекламної літератури місцевої туристичної індустрії та продаж туристичних продуктів (сувенірів), періодичних видань, книг. До уваги гостей – відеофільми про визначні місця Прилук. Також на туристів чекають затишні готелі, кафе, ресторани, бари, кількість яких постійно зростає.

Прилуки мають хороші перспективи посісти гідне місце в туристичній сфері України.
А бажаючих помандрувати містом і районом запрошуємо звертатися до краєзнавчого музею.


Алла Коваленко, науковий співробітник Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І. Маслова

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.