Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:36:44

4 квітня - День веб-майстра

04.04.2013   07:57Агенцiя

Дата цього свята вибрана невипадково: якщо придивитися, можна помітити, що цифри 4.04 дуже нагадують по своєму написанню помилку 404 ("Сторінка не знайдена"), що має пряме відношення до роботи веб-майстрів. До того ж ця дата збігається з Міжнародним днем інтернету.

Веб-майстер - професія досить нова, вона з'явилася зовсім недавно, в століття розвитку інтернету. Веб-майстер, або "керуючий" сайтом, - це людина, що займається розробкою веб-сайту або корпоративного додатка в інтернеті.

Вперше термін "веб-майстер" ввів в обіг "праотець" Інтернету Тім Бернерс-Лі в документі "Керівництво по стилю гіпертексту в онлайні" в 1992 році.

На початку 1990-х, коли "загальнодоступний" Інтернет ще тільки починав розвиватися, функціонал перших веб-майстрів був дуже різноманітним: він включав в себе обов'язки веб-дизайнера, автора і модератора сайту, програміста, системного адміністратора, контент-менеджера (відповідального за смислове наповнення сайту), співробітника технічної підтримки сайту.

З розвитком Інтернету і появою більш великих сайтів технології їх розробки удосконалилися, що призвело до виділення спеціалізацій веб-майстрів в різні професії.

До речі, виявляється, що на відміну від російської мови, де не існує жіночої форми назви цієї професії, в англійській мові веб-майстрів жіночої статі іноді називають "веб-містресс" (англ. webmistress), проте широкого поширення ця форма не отримала.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.