Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 30 березня, 07:21:24

Розкрито ще один секрет схуднення

10.03.2013   11:23Агенцiя

Вживання дрібно нарізаною їжі стимулює процес схуднення, як стверджують американські дослідники.

Сьогодні існує набагато більше способів схуднути, ніж методів лікування будь-якого захворювання. Фахівці із США простежили наступну тенденцію: всі дієти включають в себе список заборонених та рекомендованих продуктів, а також конкретне меню на кожен день.

Однак при складанні дієт упускається один важливий момент: яким чином всю цю їжу краще вживати. При цьому дієтологи звернули увагу, що ефективність обраної методики залежить зокрема від способу вживання їжі.

Девін Варгар, фахівець в області дієтології з університету Арізони, провів дослідження, довівши, що, розділяючи їжу на дрібні шматочки, люди їдять менше, що допомагає уникнути переїдання. Експеримент полягав в тому, що двом групам учасників перед прийняттям основної їжі запропонували з'їсти по рогалик. При цьому одній групі він був поданий цілком, тоді як другий - розрізаний на 4 частини.

Потім випробовуваним запропонували різні страви. Виявилося, що у тих, хто цілком з'їв рогалик, був відзначений більший апетит і значно менший рівень насичуваності, ніж у тих, хто покуштував перед цим розділений на частини рогалик.

В даному випадку, як вважає автор дослідницького проекту, спрацьовує ефект так званого візуального обману, тобто коли людський мозок той же самий обсяг розрізаної їжі сприймає, як велику порцію. Крім усього іншого, дрібні шматочки людина більш ретельно пережовує, що призводить до кращого насичення шлунку.


Джерело: globalscience.ru

Останні новини Чернігівщини

Що подивитися: 12 фільмів з минулого року, які ви пропустили

Що подивитися: 12 фільмів з минулого року, які ви пропустили 11:51

Якщо ви давно не дивилися хороших фільмів, то прийшов час надолужити згаяне. Пропонуємо ознайомитися з добіркою з 12 приголомшливих фільмів, що з’явилися в прокаті в минулому 2019 році. Це фільми, які гарантовано не залишать вас байдужими.

Смачні рецепти вихідного дня: 7 страв з ячмінної крупи або

Смачні рецепти вихідного дня: 7 страв з ячмінної крупи або "перловки" 11:39

Перловка — удивительный продукт. Очень питательный. Это обработанное ячменное зерно. А именно ячменная каша поддерживала гладиаторов Древнего Рима перед боями. Достоинство перловой крупы — невысокая калорийность. Всего 109 ккал на 100 г. Кстати, замедлить процесс старения не хотите ли? Бегом за перловкой! Она богата лизином — природным коллагеном. Не нужно никакого дорогущего крема. Вот оно — решение. Простое.

Гороскоп на наступний тиждень 30 березня - 5 квітня 2020 року

Гороскоп на наступний тиждень 30 березня - 5 квітня 2020 року 10:50

5 квітня точне сполучення Юпітера та Плутона в Козерозі. Це кінець тотального контролю на користь нового миру. Люди вчаться жити з новим досвідом, з’являються можливості, завдяки серйозним змінам, починається новий цикл життя в глобальних масштабах. Змінюється структура економіки, події у великому бізнесі чи політиці, торкнуться кожної людини.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини