Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:48:30

Імбірний чай - чудовий засіб для підтримки імунітету

03.03.2013   10:33Агенцiя

На дворі майже весна і саме зараз хвороби та застуда атакують наш організм. Аби дати їм відсіч та захистити організм давайте зігріємось смачним та корисним чаєм.

1. М'ятний чай.
Необхідні інгредієнти: вода (окріп) - 1 л.; свіжий тертий імбир - 2 ч.л.; зелений чай - 1 ч.л., м'ята сушена мелена - 1 ч.л. (якщо свіжа - краще), цукор або мед, лимон за смаком.

Як приготувати:
1) Тертий імбир закладаємо в чайник, додаємо чай і м'яту.
2) Цю суміш заливаємо крутим окропом, закриваємо кришкою і даємо настоятися. Через 10-15 хв можна пити, додавши цукор і лимон.

2. Чай антидепресант.
Необхідні інгредієнти: окріп - 200-250 мл, чай (можна будь-який, але краще зелений) 13-15 листочків, імбир 0,25 ч.л., мед (в чай з імбиром в дуже маленькій кількості, трохи!), червоний перець (гострий) або чилі.

Як приготувати:
1) Заварюємо в чашці і п'ємо дрібними ковтками.

3. Ранковий тонізуючий.
Необхідні інгредієнти: вода (окріп) - 200-250 мл, імбир скибочками - 10-20 гр., м'ята, меліса або інші трави - 1 ч.л., цукор, лимон за смаком.

Як приготувати:
1) Складаємо все в чашку і заливаємо крутим окропом.
2) Даємо заваритися і п'ємо зранку замість кави.
3) Заряд енергії та бадьорості на весь день вам забезпечений.

Поради.
1. Якщо ви купили імбиру більше його можна зберігати у морозильній камері
2. Якщо ви не знайшли свіжий імбир його можна замінити сухим меленим, але тоді класти його доведеться в два рази менше і кип'ятити на повільному вогні довше (хвилин 15-20).
3. Якщо під час застуди ви лікуєтеся імбирним чаєм, то під час приготування прокип'ятіть на невеликому вогні тертий імбир у воді хвилин 7-10 з відкритою кришкою, вийде чудовий відхаркувальний напій.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.