Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 6 березня, 10:56:30

Смачні рецепти вихідного дня

03.03.2013   10:20Агенцiя

Ви знаєте, що таке плацінда? Це молдавська випічка, яка готується з прісного, листкового або дріжджового тіста. А для начинки можна взяти і м’ясну, і овочеву і солодку.

Плацінди з сиром і зеленню

Плацінди з сиром і зеленню

В сьогоднішньому рецепті пропонуємо приготувати плацінди з сиром та зеленню.

Інгредієнти:
Для тіста: 3 склянки борошна, 200 гр. вершкового масла, 1 яйце, 3 ст.л. рослинної олії, 2 ст.л. оцту 6%, дрібка солі
Для начинки: 500 г сиру, пучок кропу і зеленої цибулі, 2 яйця, сіль за смаком

Приготування:
1. Масло з холодильника натерти на тертці.
2. У 200-грамовий стакан розбити яйце, додати олію і оцет.
3. Долити холодної води до повної склянки.
4. Розмішати все до однорідної суміші.
5. Борошно розтерти руками з вершковим маслом до стану крихти і додати вміст склянки.
6. Замісити тісто, розділити його на 7 частин. Накрити плівкою і поставити на 1 годину в холодильник.
7. Приготувати начинку: до сиру додати дрібно нарізану зелень, яйця, сіль.
8. Все добре перемішати.
9. Тепер почнемо формувати плацінди. Тісто краще не діставати все відразу з холодільніка. Беремо по 1 частині. Стіл посипати борошном. Робимо руками коржик.
10. Потім розкатуємо тісто качалкою від середини до країв в дуже тоненький корж (що просвічує). Якщо краї коржа будуть не рівні-нічого страшного, все виправиться під час ліпки.
11. На середину коржа викладаємо 2-3 столові ложки начинки, залишаючи вільними краї тіста. Потім гострим ножем надрізуємо тісто на 6 сегментів.
12. Беремо два протилежних сегменти і по черзі закриваємо ними начинку від країв до центру.
13. Тепер наступні два протилежні сегмента.
14. І нарешті останні два сегмента. Долонею легенько притискаємо по колу всю плацінду, що б тісто склеїлося. Вона по формі повинна нагадувати шестикутник.
15. Нагріваємо сковороду з олією. Викладаємо плацінду швами вниз і смажимо на маленькому вогні приблизно 5 хвилин, потім перевертаємо на інший бік і теж обсмажуємо до приємного рум'яного кольору.

Порада: сковороду краще нагрівати на такому ж полум'ї, на якому будемо пекти плацінди.

Приємного апетиту!

Начинку можна брати будь-яку: картопляну, м'ясну, лівер, капуста, яблука.

Плацінда - це молдавське блюдо з тонкого тіста, в яке загортається начинка. Виходить щось схоже на закриті пироги, які обсмажуються з двох сторін на сковороді до золотистого кольору.
Детальніше: http://www.foodclub.ru/detail/9162/
 

Останні новини Чернігівщини

Очільники області зустрілися з жіночим активом Придесення

Очільники області зустрілися з жіночим активом Придесення 10:41

В обласній державній адміністрації відбулися урочистості з нагоди прийдешнього Міжнародного жіночого дня.

Ніжин: оголошено конкурс на розробку візуалізації парку Шевченка

Ніжин: оголошено конкурс на розробку візуалізації парку Шевченка 10:21

Ніжинською міською радою оголошено конкурс на розробку найкращої передпроектної візуалізації парку імені Тараса Шевченка. Конкурс триватиме упродовж 50 днів, до 23 квітня. У підсумку переможець отримає 100 тисяч гривень (з урахуванням статті 168 Податкового кодексу України).

Чернігів: рекомендовані транспортною радою зміни міських автобусних маршрутів затвердив виконком

Чернігів: рекомендовані транспортною радою зміни міських автобусних маршрутів затвердив виконком 10:01

Зміни в мережі міських автобусних маршрутів загального користування, рекомендовані координаційною радою з питань організації транспортного забезпечення населення Чернігова на засіданні 4 березня затвердив виконком міської ради.

В Чернігівській ОДА обговорили питання протидії нелегальній торгівлі нафтопродуктами

В Чернігівській ОДА обговорили питання протидії нелегальній торгівлі нафтопродуктами 09:48

Результати діяльності робочої групи з ліквідації нелегального обігу та торгівлі нафтопродуктами в області за минулий рік, оновлення її складу та плани на поточний рік обговорили на робочій нараді 5 березня.

Держпродспоживслужба посилює контроль за дотриманням карантинних обмежень

Держпродспоживслужба посилює контроль за дотриманням карантинних обмежень 09:33

Напередодні святкових вихідних фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області разом із представниками Нацполіції продовжують проводити моніторингові перевірки за дотриманням протиепідемічних заходів насамперед на об'єктах продовольчої і непродовольчої торгівлі, агропродовольчих ринках та в закладах громадського харчування.