Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:04:14

Смачні рецепти вихідного дня

24.02.2013   12:30Агенцiя

У вихідні часто хочеться побалувати себе та сім’ю чимось особливим. Пропонуємо приготувати сирний суп із копченим м’ясом, а на десерт - мигдалеві безе або маракуни

Макаруни (Macarons)

Макаруни (Macarons)

Сирний суп із копченим м’ясом

Для приготування цього смачного супа нам будуть потрібні такі продукти: 300-400 гр. копченостей, 2-3 плавлених сирка, 4 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, сіль, перець, зелень (петрушка, кріп)

Приготування:
Сирки покладіть в морозильну камеру, нехай вони затвердіють, тоді їх легше буде натерти.

Даний набір продуктів призначений десь на 2-2,5 літра води. Поставте каструлю на вогонь, очистіть картоплю, поріжте кубиками і опустіть у воду. Очищені цибулю і моркву поріжте кубиками і скибочками. Також можна класти відразу в каструлю до картоплі.

Коли картопля буде практично готова, додайте туди ж копченості. Нехай гарненько прокипить, а тим часом натріть на крупній тертці плавлені сирки (чим більше, тим краще). Додавайте тертий сир в каструлю, помішуючи суп. Сирки повинні розчинитися повністю до однорідної консистенції. Посоліть суп та поперчіть його. Зніміть з плити. накрийте кришкою. Нехай постоїть деякий час, настоїться.

Перед подачею на стіл у кожну тарілку додати кріп та петрушку (за бажанням).

Макаруни (Macarons)

Для того, щоб приготувати Макаруни, потрібно небагато інгредієнтів. Macarons нагадують улюблене безе, проте ключовим елементом в їх складі є мигдаль.
Аби приготувати ці незвичні тістечка потрібні такі продукти: 100 грам очищеного мигдалю, 200 грам цукрової пудри,  половинку стручка насіння ванілі (за відсутності можна взяти звичайний ванілін), 50 грам цукру, 3 яєчні білки, шоколад 1 плитка

Приготування:
Спочатку потрібно подрібнити мигдаль в блендері або кухонному комбайні. Звичайно, краще попередньо пропустити його через м'ясорубку, проте якісний комбайн й сам впорається із завданням. Потім до перетертого мигдалю додають цукрову пудру і ще раз це все перемішують у блендері, перетворючи мигдаль з пудрою в однорідну дрібну суміш.

Цукрово-мигдалеву суміш відставляємо, а у високій каструльці починаємо збивати білки. Для цього потрібно акуратно відокремити білки від жовтків. Дуже важливо, щоб ні краплі жовтка не потрапило, інакше тістечка не вийдуть легкими та витонченими. Коли білки перетворилися на піну, поступово додаємо цукор, і продовжуємо збивати їх, поки не отримаємо густі піки. У в цю білково-цукрову суміш ложкою обережно викладаємо мигдалеву суміш і швидко, але ніжно перемішуємо. В результаті отримуємо рідке, об'ємне тісто, рівномірне за своєю консистенцією.

Деко застилаємо папером для випічки - це дуже важливо, інакше макаруни підгорять. Виклади суміш в кондитерський шприц та видави на деко рівномірні кружальця, як для печива, діаметром приблизно 3 сантиметри.
Тепер залишаємо макаруни підсихати на столі протягом 30-40 хвилин. Поставлені готуватися відразу ж, macarons не піднімуться до потрібного рівня.
Ставимо макаруни готуватися в нагріту до 150 градусів духовку на 10 хвилин. Через цей час треба виключити духовку, але макаруни залишаємо у ній - нехай вони повільно остигають. Це допоможе їм не осісти.

Далі треба розтопити плитку шоколаду на водяній бані і змастіть печиво шоколадом (одне печиво змазуєте, іншим накриваєте і так далі). Можна вибрати і інші варіанти начинки - джем, ванільний крем і навіть мед.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини