Смачні рецепти вихідного дня
У вихідні часто хочеться побалувати себе та сім’ю чимось особливим. Пропонуємо приготувати сирний суп із копченим м’ясом, а на десерт - мигдалеві безе або маракуни

Макаруни (Macarons)
Сирний суп із копченим м’ясом
Для приготування цього смачного супа нам будуть потрібні такі продукти: 300-400 гр. копченостей, 2-3 плавлених сирка, 4 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, сіль, перець, зелень (петрушка, кріп)
Приготування:
Сирки покладіть в морозильну камеру, нехай вони затвердіють, тоді їх легше буде натерти.
Даний набір продуктів призначений десь на 2-2,5 літра води. Поставте каструлю на вогонь, очистіть картоплю, поріжте кубиками і опустіть у воду. Очищені цибулю і моркву поріжте кубиками і скибочками. Також можна класти відразу в каструлю до картоплі.
Коли картопля буде практично готова, додайте туди ж копченості. Нехай гарненько прокипить, а тим часом натріть на крупній тертці плавлені сирки (чим більше, тим краще). Додавайте тертий сир в каструлю, помішуючи суп. Сирки повинні розчинитися повністю до однорідної консистенції. Посоліть суп та поперчіть його. Зніміть з плити. накрийте кришкою. Нехай постоїть деякий час, настоїться.
Перед подачею на стіл у кожну тарілку додати кріп та петрушку (за бажанням).
Макаруни (Macarons)
Для того, щоб приготувати Макаруни, потрібно небагато інгредієнтів. Macarons нагадують улюблене безе, проте ключовим елементом в їх складі є мигдаль.
Аби приготувати ці незвичні тістечка потрібні такі продукти: 100 грам очищеного мигдалю, 200 грам цукрової пудри, половинку стручка насіння ванілі (за відсутності можна взяти звичайний ванілін), 50 грам цукру, 3 яєчні білки, шоколад 1 плитка
Приготування:
Спочатку потрібно подрібнити мигдаль в блендері або кухонному комбайні. Звичайно, краще попередньо пропустити його через м'ясорубку, проте якісний комбайн й сам впорається із завданням. Потім до перетертого мигдалю додають цукрову пудру і ще раз це все перемішують у блендері, перетворючи мигдаль з пудрою в однорідну дрібну суміш.
Цукрово-мигдалеву суміш відставляємо, а у високій каструльці починаємо збивати білки. Для цього потрібно акуратно відокремити білки від жовтків. Дуже важливо, щоб ні краплі жовтка не потрапило, інакше тістечка не вийдуть легкими та витонченими. Коли білки перетворилися на піну, поступово додаємо цукор, і продовжуємо збивати їх, поки не отримаємо густі піки. У в цю білково-цукрову суміш ложкою обережно викладаємо мигдалеву суміш і швидко, але ніжно перемішуємо. В результаті отримуємо рідке, об'ємне тісто, рівномірне за своєю консистенцією.
Деко застилаємо папером для випічки - це дуже важливо, інакше макаруни підгорять. Виклади суміш в кондитерський шприц та видави на деко рівномірні кружальця, як для печива, діаметром приблизно 3 сантиметри.
Тепер залишаємо макаруни підсихати на столі протягом 30-40 хвилин. Поставлені готуватися відразу ж, macarons не піднімуться до потрібного рівня.
Ставимо макаруни готуватися в нагріту до 150 градусів духовку на 10 хвилин. Через цей час треба виключити духовку, але макаруни залишаємо у ній - нехай вони повільно остигають. Це допоможе їм не осісти.
Далі треба розтопити плитку шоколаду на водяній бані і змастіть печиво шоколадом (одне печиво змазуєте, іншим накриваєте і так далі). Можна вибрати і інші варіанти начинки - джем, ванільний крем і навіть мед.
Смачного!
Останні новини Чернігівщини

Судитимуть браконьєра, який незаконно вполював лося на Прилуччині 16:39
Прокурорами Прилуцької окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя міста Прилуки за фактом вчинення незаконного полювання на звірів, які занесені до Червоної книги України (ч. 1 ст. 248 КК України).

ТОП-10 найзатребуваніших вакансій від місцевих роботодавців 16:36
Робота є. Зокрема, й на Чернігівщині. Наразі у базі даних обласної служби зайнятості налічується 1924 вакансії.

Правоохоронці підвели підсумки роботи 1 півріччя 2025 року протидії злочинності у бюджетній сфері Чернігівщини 16:33
Сьогодні в Чернігівській обласній прокуратурі відбулась робоча нарада з керівниками правоохоронних органів регіону. На нараді були присутні керівник Чернігівської обласної прокуратури Станіслав Гущесов, начальник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Іван Іщенко та начальник Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області Олександр Кондрашов.

Олена Шуляк: Антикорупція, цифровізація, ринок землі – головні реформи протягом останніх років 16:31
У нещодавньому інтерв’ю "Вокс Україна" очільниця "Слуги Народу" та народна депутатка Олена Шуляк зазначила, що, на її переконання, найбільш відчутні результати команда влади, зокрема й партія "Слуга Народу", демонструє в трьох напрямах реформування держави: розвитку антикорупційної інфраструктури, цифровій трансформації та впровадженні земельної реформи.

єРобота на Чернігівщині: результати програми «Власна справа» 14:42
Грантова програма «Власна справа» урядового проєкту «єРобота», яку адмініструє Державна служба зайнятості, - не просто про гроші, а про довіру та можливості, про людей та бізнес, які працюють у найважчі часи і мотивують інших.