Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:27:40

Свято всіх закоханих. Цікаві факти

10.02.2013   16:08Агенцiя

Хоча жінки вважають День святого Валентина романтичним, багато чоловіків думають, що це не більше, ніж штучне свято, придумане спеціально виробниками квітів і вітальних листівок. Правда лежить десь посередині, але статистика доводить, що 14 лютого дуже популярне у закоханих.

Перша валентинка була написана самим мучеником Валентином

Коли «витівки» священика Валентина стали відомі владі кинули його у в'язницю, засудивши до страти. У в'язниці святий Валентин познайомився з прекрасною дочкою наглядача - Джулією. Закоханий священик перед смертю вилікував дівчину від сліпоти і написав їй зізнання у коханні - валентинку, а сама страта відбулася 14 лютого 269 року нашої ери.

Жінки витрачають в 2 рази менше, ніж чоловіки

Хоча жінки більше турбуються про це свято, ніж чоловіки, коли мова йде про гроші, прекрасна половина витрачає лише половину від витрат чоловіків.

У день святого Валентина продажі презервативів вище, ніж в інші дні

Згідно данних лідера в цьому бізнесі компанії Durex продаж презервативів збільшується на 25% у день всіх закоханих.

Березень і тести на вагітність йдуть нога в ногу

Цей цікавий факт, здається, природним чином витікає з попереднього пункту. За статистикою продаж тестів на вагітність досягає свого зеніту в наступному після Дня святого Валентина місяці.

Флористи отримують непоганий прибуток

Може й не дивно, що флористи піднімають ціни на 14 лютого. Однак суми вражають. В Америці у ці дні продається 108 000 000 троянд, переважно червоних, а на цукерки в ці дні витрачають 692 000 000 доларів!

Мільйони людей купують валентинки для своїх вихованців

Ви думаєте, що цей день любові тільки для романтичних відносин? Самотнім людям теж потрібна любов, і коли поруч немає підходящої кандидатури, вони знаходять їй заміну. Згідно з декількома опитуваннями 9 млн людей купують подарунки на день святого Валентина своїм домашнім улюбленцям.

У це свято чоловіки жінкам не потрібні

Якщо ви коли-небудь бачили жінок, які порівнюють розмір букетів, то ви знаєте, що розмір має значення. 15% жінок посилають самі собі букети в офіс на заздрість колегам.

Романтика лише маленька частина великого свята

Хоча здається, що валентинки в основному призначені, щоб отримати обіцянку добре провести ніч або  романтичну зустріч це ще не все. За статистикою вчителям, дітям та мамам дарують більшу частину листівок-сердечок, а потім дружинам і коханим дівчатам.

Квіти кращі друзі чоловіків, а "валентинки" - жінок

Коли приходить День святого Валентина, жінки витрачають набагато менше, ніж їхні чоловіки та парубки. Однак в сентиментальності їм не відмовиш. З 1 млрд валентинок 80% купують жінки.

Хоча жінки воліють виражати свої почуття, ретельно підбираючи листівку, чоловіки вдаються до традиційних засобів. Чоловіки та парубки купують більше 70% всіх кольорів на день святого Валентина.

В Японії проводять конкурс на найгучніше любовне послання.

Юнаки та дівчата піднімаються на поміст і по черзі кричать щосили - усе, що хочуть, - своєму коханому. Переможець отримує приз.

Таємничі шанувальники

Значна частина «валентинок» анонімна й без зворотної адреси, написана лівою рукою або зліва-направо, що надає посланню таємничість. А от після свята додається робота приватним детективам: вони одержують досить багато замовлень по встановленню особистості відправників «валентинок».

В Італії цей день вважається «солодким»

Адже саме в цей день всі італійці дарують своїм коханим солодощі. Галантні французи першими ввели у себе любовні послання - чотиривірш.

У Фінляндії та в Естонії цей день називається Днем друзів

Крім того, що свято відзначають закохані, просто друзі (незалежно від статі) дарують один одному вітальні листівки та інше.

У день всіх закоханих приходить весна

Англійці вважають, що з 14 лютого природа робить поворот до весни, і у птахів починається сезон шлюбних ігор, навіть стара англійська приказка говорить: «У день святого Валентина всі птахи в повітрі з'єднуються парами».

Наймасовіший поцілунок

Світовий рекорд з масового поцілунку був побитий в Мехіко в 2010 році. Найдивніше те, що в ньому брало участь непарну кількість (39897) людина.

Прикмети дня

У давні часи було повір'я, що дитинча, яке народилося на День Святого Валентина, буде відрізнятися велелюбністю. Але якщо курка знесе яйце на цей день, воно швидко протухне, а теля, який з'явився на світ в цей день, не буде давати потомство.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини