Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:28:33

Два роки діяльності депутатських груп «Рівні можливості»

05.01.2023   11:13Агенцiя

Виповнилося два роки з часу створення депутатських груп із гендерних питань «Рівні можливості» в Чернігівській обласній та міській радах. Війна змінила діяльність груп, водночас підтвердила необхідність втілення в життя ідеї рівних можливостей.

Як повідомила керівниця депутатської групи в облраді Юлія Заїка, за час функціонування груп в обласній і міській радах зроблено важливі кроки щодо просування ідеї рівних можливостей жінок і чоловіків, посилення і підтримки жіночих ініціатив, їхнього представництва в різних сферах діяльності.
На думку Юлії Заїки, одним із рішень, що має значення, як підсумок діяльності депутатських груп, є схвалення звернення до центральних органів влади щодо необхідності ратифікації Стамбульської конвенції. Голосування за це рішення, як в обласній, так і міській радах наприкінці 2021 року було одностайним.
«Стамбульська конвенція - це не про політику, а про дієвий захист прав усіх постраждалих від насильства.
Існуюча довіра до ідей та людей, а також адвокаційна кампанія за участі громадських організацій - на Чернігівщині понад 20 організацій підписали звернення на підтримку Стамбульської конвенції - дозволили в питанні схвалення звернень мати позитивний результат, не залежно від наявних політичних коаліцій в обласній та міських радах», - підкреслює вона. Рішення низки місцевих рад та активна інформаційна кампанія сприяли ратифікації Стамбульської конвенції Верховною Радою України. Крім цього, це рішення є одним із кроків, що наближує вступ України до Європейського Союзу.

Депутатка облради переконана, що важлива не тільки ратифікація Стамбульської конвенції, а й виконання документу. Адже необхідно не лише дбати про постраждалих від домашнього насильства, але й попереджати, не допускати таких випадків.

Під час повномасштабного вторгнення представники і представниці ДГГП стали активною частиною волонтерського руху Чернігівщини, працювали і продовжують надавати активну допомогу у відновленні постраждалих житлових будинків, підтримувати ЗСУ. Налагоджена співпраця з цій сфері із міжнародними партнерами, зокрема, Норвезькою і Данською радами у справах біженців.
Завдяки цьому триває відновлення і відбудова постраждалого житлового фонду в м. Чернігові та приміських громадах; надання гуманітарної допомоги з гендерно орієнтованим підходом.

Ще одним важливим проєктом депутатської групи «Рівні можливості» стало відкриття кризової кімнати в Чернігові. Над ним представниці депутатських груп «Рівні можливості» працювали спільно з Представництвом Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні та соціально відповідальною компанією AVON. Цю ініціативу також підтримувала обласна  влада.

«Кризова кімната, яку відкрили наприкінці листопада в Чернігові, є тимчасовим для постраждалих від насильства. Там вони зможуть перебувати в безпеці та з цілодобовою підтримкою фахівців, а також отримати в подальшому допомогу з пошуку альтернативного житла і вирішення інших проблемних питань», - зазначила Юлія Заїка.

Діяльність депутатських груп із гендерних питань «Рівні можливості» в Чернігівських обласній та міській радах продовжується.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини