Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:49:19

Владислав Атрошенко та Посол Туреччини в Україні обговорили питання відбудови Чернігова та яка допомога потрібна місту

06.09.2022   16:20Агенцiя

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки Ягмуром Ахметом Гюльдере. Спілкування стосувалося допомоги, якої потребує наше місто та налагодження партнерських зв'язків Чернігова з одним із турецьких міст.

Пан Ягмур Ахмет Гюльдере про мету свого візиту у Чернігів сказав наступне. 

— Туреччина підтримує Україну з різних позицій. Сьогодні ми тут аби поспілкуватися і дізнатися чим ще можемо допомогти Чернігівщині та місту. Сподіваємось, після сьогоднішньої зустрічі ми реалізуємо нові проєкти і зможемо вам допомогти. 

Владислав Атрошенко під час спілкування наголосив на тому, що Чернігів із вдячністю прийме будь-яку допомогу, яка пришвидшить його відновлення після активних бойових дій. 

— Ми нічого не просимо, але вдячні будемо за будь-яку допомогу: потрібні кошти, потрібна будь-яка допомога і ми будь-якій допомозі щиро раді, яка це допомога ви визначите самі, подивіться на свої можливості, — зазначив під час зустрічі Владислав Атрошенко. 

Також очільник Чернігова звернувся до дипломатичного представника Туреччини в Україні з проханням сприяти у налагодженні побратимських зв'язків між нашим містом та одним із міст країни поважного гостя. Таке партнерство потрібне нам як сьогодні, так і в майбутньому, після нашої Перемоги у війні. 

— Я би просив вашої підтримки в цьому. Ми були б раді знайти місто-друга в Туреччині: могли б обмінюватися досвідом, спілкуватися, товаришувати. Війна не вічна. Народ перемогти неможливо. Так, росія більша країна і військово більш потужна, але росіяни не розуміють наскільки сильний спротив, люди єдині в тому, щоб дати відсіч ворогу і цю війну росія, рано чи пізно, програє. І якщо у нас буде місто-побратим у Туреччині, то ми вже після війни зможемо бути максимально корисними один одному. Тому, якщо буде змога і ваша можливість сприяти в цьому, то ми будемо дуже щасливі. 

Після офіційного спілкування поважні гості разом із Чернігівським міським головою відвідали КП "Чернігівводоканал" та школу №21. Це одні із тих об'єктів, які зазнали серйозних руйнувань під час активних бойових дій

Зазначимо, що у Чернігові біля міської лікарні №2 у пересувному трейлері кухарі з Туреччини готують гарячі страви для всіх, хто їх потребує. Це гуманітарна місія AFAD – Директорату з надзвичайних ситуацій Туреччини.  За півроку великої війни в Україні вони встигли попрацювати для переселенців у західних регіонах, а також мешканців найбільш постраждалих від російської агресії міст Київщини. Цю локацію у рамках свого візиту також відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки Ягмур Ахмет Гюльдере

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини