Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:03:17

В Чернігівській обласній прокуратурі відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів регіону

04.05.2022   19:17Агенцiя

Сьогодні, 4 травня 2022 року, під головуванням керівника Чернігівської обласної прокуратури Сергія Василини відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів області щодо ефективності їх взаємодії в умовах воєнного стану.

У нараді взяли участь заступник голови Чернігівської обласної військової адміністрації Дмитро Синенко, перший заступник керівника обласної прокуратури Філіп Бєликов, начальник ГУНП в Чернігівській області Володимир Нідзельський, начальник УСБ України в Чернігівській області Євген Нетужилов, начальник УСР в Чернігівській області Руслан Хомічук, начальник відділу протидії кіберзлочинам в Чернігівській області Дмитро Богдан, начальник П’ятого слідчого відділу ТУ ДБР, розташованого у Києві (з дислокацією у Чернігові) Сергій Микитюк, а також керівник Чернігівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Дмитро Барановський.

Під час зустрічі керівник обласної прокуратури окреслив низку питань, які потребують активізації та додаткових зусиль задля швидкого та ефективного розслідування злочинів, пов’язаних як із збройною агресією російської федерації, так і загальнокримінального характеру.

Зокрема, Сергій Василина відзначив необхідність забезпечення громадського порядку на території області, контролю за використанням зброї, а також документування обставин вчинення воєнних злочинів, проведення необхідних слідчих дій та систематизації результатів цієї роботи. 

«Поряд із розслідуванням наслідків збройної агресії російської федерації необхідно скоординувати роботу щодо виявлення та реагування на факти незаконного використання гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги з метою отримання прибутку.

Крім іншого, вимагаю невідкладного реагування на факти заволодіння транспортними засобами та іншим майном цивільних громадян, які набули системного характеру», - зазначив Сергій Василина.  

У ході наради напрацьовані конкретні узгоджені заходи для подальшої консолідації зусиль правоохоронців регіону з метою забезпечення ефективної діяльності на зазначених напрямах.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.