Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:27:35

У Чернігові збудують новий автомобільний міст, а невеликі відновлять, – Кирило Тимошенко

07.04.2022   22:54Агенцiя

Автомобільний міст через Десну у Чернігові треба перепроектовувати і збудувати новий. Наразі цим питанням вже займаються проектувальники.

Про це у коментарі Суспільному сказав заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко під час робочої поїздки на Чернігівщину.

    «Щодо невеличких мостів, в принципі, ми в середньому відновлюємо їх за 2-3 місяці, але тимчасові споруди, через які можна буде їхати, я сподіваюсь, що це 5-7 днів».

Нагадаємо, автомобільний міст, який сполучав Чернігів із Києвом, розбомбили вночі 23 березня. Російські окупанти скинули на нього авіабомби. В результаті удару впали декілька прольотів. Саме цим мостом з Чернігова рухалися евакуаційні рейси та завозилася гуманітарна допомога до міста.

За словами Кирила Тимошенка, вони приїхали в область, аби побачити ситуацію з інфраструктурою та обговорити нагальні питання щодо її відновлення.

    «Ми сьогодні приїхали, по-перше, з питань інфраструктури і відновлення роботи всієї інфраструктури, яка є в місті і в області. Проїхали шляхом, які люди зараз повертаються до Чернігова, побачили мости. Ось з нами міністр інфраструктури, він одразу віддзвонюється до міністерства, вже працюють над тим, щоб їх відновлювати, на прикладі, як і Київської області, тому що декілька днів тому були в Ірпені, в Бучі, тимчасові мости і переправи вже зробили, люди можуть проїжджати. Те ж саме і тут будемо робити, саме тому ми хочемо проїхати усі локації і подивитися».

Зараз в регіон щодня привозять гуманітарну допомогу, зокрема їжу та будівельні матеріали, серед яких – фанера та плівка. Вони мають допомогти людям тимчасово відновити свої вікна і повернутися до житла, сказав заступник керівника ОП.

    «Є завдання в міського голови і очільника військової адміністрації щодо швидкого відновлення вікон в будинках, де можна просто відновити і вже жити – це найперше, що нам треба зробити. Це ми робимо по всій країні – швидке відновлення саме скла, щоб можна було вже проживати у своїй квартирі».

Як сказав Владислав Атрошенко в ефірі телеканалу «Рада», у Чернігові від дій російських військових постраждали 15-20% багатоповерхівок, 30-40% приватного сектору зруйновано вщент.

Раніше Атрошенко казав, що для підрахунку збитків у Чернігові та інших містах, які найбільше постраждали від дій російської армії, потрібна група кваліфікованих міжнародних експертних організацій.

За словами Тимошенка, наразі президент і керівник Офісу Президента спілкуються з європейськими та іншими партнерами щодо допомоги у відновленні країни.

    «Крім озброєння, нас, звісно, турбує відновлення країни. Будемо співпрацювати з партнерами, тому що сама наша країна не зможе це витягнути. Ми хотіли б, щоб кожна країна була відповідальна за якесь з міст або регіонів України, так буде легше і зрозуміліше кожному. Саме над цим працюємо. Президент, я думаю, у найближчі дні буде повідомляти про це».

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини