Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:51:56

Олена Дмитренко: Критичної загрози немає, але ми маємо бути готові до будь–якого розв’язання ситуації

27.01.2022   10:40Агенцiя

26 січня в Чернігівській облдержадміністрації зібралось чергове засідання Ради оборони області під головуванням голови ОДА В’ячеслава Чауса та голови обласної ради Олени Дмитренко.

Найголовніше питання порядку денного – організація цивільного захисту в області у зв’язку з постійною напругою на державному кордоні.

Як зазначив директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергій Болдирев, повідомлення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій до населення доводиться за допомогою радіоретрансляційного вузла та по Першому каналу Українського радіо за допомогою FM–передавачів у Чернігові, Бахмачі, Прилуках, Новгороді-Сіверському, Сосниці й Холмах, а також в ефірі радіостанції «Наше Радіо» для жителів Чернігова і прилеглих населених пунктів.

На території області встановлено 113 електросирен, з них централізованого запуску – 62, автономного запуску – 51. Номери телефонів усіх очільників громад та старост внесені до бази даних автоматизованого оповіщення. Сплановані заходи з евакуації населення у разі потреби, поширено детальні інструкції з дій для населення разом із переліком захисних споруд. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко акцентував, що особливо це актуально для мешканців обласного центру, в якому проживає майже третина населення області.

– Зараз ми маємо підходити до питання з холодною головою, усвідомлюючи, що ворог непередбачуваний. Маємо бути готові до будь-якого розв’язання ситуації, – акцентувала Олена Дмитренко.

Голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус наголосив на тому, що карта захисних споруд має бути актуальною, там повинні бути зазначені реальні укриття. Адже люди вже зараз вивчають цю інформацію.

Також учасники засідання детально проаналізували обстановку на кордоні у межах області та стан і готовність бригади територіальної оборони.

 
Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини