Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:45:41

Чим живе і як розвивається Сновська громада?

22.01.2022   11:26Агенцiя

21 січня, голова обласної ради Олена Дмитренко перебувала з робочою поїздкою на Сновщині, під час якої відвідала заклади соціальної і промислової інфраструктури та зустрілася із керівництвом міської ради, щоб обговорити актуальні питання діяльності громади.

На початку зустрічі голова обласної ради разом із Сновським міським головою Олександром Медведьовим узяли участь в заходах, присвячених відзначенню Дня Соборності України. Керівники привітали жителів громади зі знаковою та величною датою нашої держави й всі разом вшанували пам'ять про тих, хто віддав своє життя за єдину й незалежну Україну і нині зі зброєю в руках захищає бажання українців бути господарями на власній землі.

Під час візиту Олена Дмитренко відвідала комунальний заклад «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради та ознайомилася з навчально-виховним процесом і матеріальною базою закладу.

Як відомо, «Сновська гімназія» є закладом загальної середньої освіти, який має в своєму складі інтернат з повним державним утриманням дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та утриманням дітей, які потребують соціальної допомоги.

Наразі в закладі функціонують 8 класів, учнівський контингент становить 60 учнів, з яких на денному перебуванні знаходиться 9 учнів, а на цілодобовому - 51 дитина.

У закладі працює 50 осіб, з них педагогічний колектив гімназії складається з 20 осіб та 2 медичних працівники забезпечують медичний супровід.

Заклад утримується коштом освітньої субвенеції та за рахунок кошторисних призначень з обласного бюджету.

Також очільниця області оглянула виробничі потужності ПрАТ «Щорський завод продтоварів».

Як розповів представник заводу, асортимент продукції складається з 200 різних позицій. Підприємство виготовляє цукерки, мармелад, печиво, кекси, пряники, натуральні батончики, повидло і козинаки. Також випускаються плодоовочеві консерви і соки. Серед новинок – дієтична продукція, зокрема – батончики без додавання цукру з натуральних сухофруктів і горіхів.

З 2005 року підприємство активно поставляє всю продукцію на європейський ринок.

Серед країн-експортерів Молдова, Литва, Латвія, Естонія, Німеччина, Румунія, Болгарія, Греція (через партнерів) та Китай.

З 2016 року компанія ввела систему управління безпечністю харчових продуктів HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point), яка є надійним підтвердження того, що виробник забезпечує всі умови, які гарантують стабільний випуск якісної і безпечної продукції.

В ході спілкування очільник громади Олекандр Медведьов та його перший заступник Павло Мірошніченко окреслили проблемні питання діяльності територіальної громади, які потребують вирішення та поінформували про деякі аспекти розбудови інфраструктури. Разом із тим, керівники обговорили приорітетні напрямки соціально-економічного розвитку громади, над реалізацією яких працює міська рада.
 

Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини