Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 06:43:53

Брифінг в ОДА: зробимо все, щоб опалювальний сезон в бюджетних установах Чернігівщини розпочався якомога швидше, - В'ячеслав Чаус

15.10.2021   15:46Агенцiя

Голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус на сьогоднішньому брифінгу запевнив, що в області ведеться активна підготовка договорів на постачання газу для бюджетних установ.

— Ми тісно співпрацюємо з органами місцевого самоврядування. Якщо потрібно, працюватимемо без вихідних, — зазначив голова ОДА.

Проблема зі вчасним початком опалювального сезону в деяких бюджетних установах виникла через значне зростання ціни на природний газ: суми видатків, закладені для цього в бюджетах, є значно нижчими за сьогоднішню потребу.

Для врегулювання ситуації 30 вересня 2021 року Уряд, НАК «Нафтогаз України», Офіс Президента та Асоціація міст України уклали Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 року.

Умови Меморандуму передбачають, що установи та організації, що фінансуються коштом державного або місцевого бюджетів, зможуть придбати газ за ціною 13659,63 гривень за 1000 кубічних метрів (ціну вказано без ПДВ та без вартості транспортування природного газу). Така ціна діятиме до кінця 2022 року.

Дозвіл на укладання договорів постачання природного газу бюджетним установам та організаціям, відповідно до розпорядження КМУ від 11 жовтня, отримало ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг».

Компанія вже розробила алгоритм дій для бюджетних установ та організацій при укладанні договорів. Облдержадміністрація активно сприяє місцевим радам у підготовці необхідних документів. Крім того, тендерні процедури, у зв’язку з напруженням ситуації, буде проведено у стислі терміни: до п’яти днів замість трьох тижнів. Вирішуються інші, суто технічні, питання.

— Зробимо все, щоб опалювальний сезон розпочався якомога швидше в усіх без винятків бюджетних установах Чернігівщини, — наголосив голова облдержадміністрації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.