Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:19:04

З 4 жовтня запрацює підсистема "Електронний суд"

04.10.2021   07:17Агенцiя

Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС) Вища рада правосуддя затвердила у серпні цього року.

Положення стало першим етапом впровадження Електронного суду й закріпило порядок та основні засади функціонування в судовій владі цифрових сервісів і систем. 4 вересня 2021 року оголошення про початок роботи окремих модулів ЄСІТС було надруковане у газеті «Голос України» під номером 168 (7668) та на вебпорталі судової влади України.

Запрацюють такі підсистеми ЄСІТС:

1) «Електронний кабінет»;
2) «Електронний суд»;
3) підсистема відеоконференцзв’язку.

Нові сервіси почнуть функціонувати вже з понеділка, 4 жовтня 2021 року. Вони дадуть змогу зекономити час сторін і кошти держави, поступово переведуть судову владу на роботу в режимі «без паперів», тобто на обмін виключно електронними документами.

Нововведення дозволять суду надсилати сторонам в режимі онлайн судові виклики та повідомлення, процесуальні документи та рішення у справі, а сторонам – дистанційно ознайомлюватись з матеріалами судової справи, подавати процесуальні документи, дистанційно брати участь у судових засіданнях.

У зв’язку із зазначеним змінюється порядок вчинення процесуальних дій. Зокрема, змінюється порядок вчинення процесуальних дій у частині фіксування судових засідань, що проводяться в режимі відеоконференції з використанням підсистеми відеоконференцзв’язку.

Крім того, адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, судові експерти, державні органи та органи місцевого самоврядування, суб'єкти господарювання державного та комунального секторів економіки повинні зареєструвати офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов’язковому порядку протягом 30 днів з дня початку її функціонування. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС у добровільному порядку.

За подання до суду процесуальних документів в електронній формі судовий збір може бути сплачено за допомогою Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи та з використанням платіжних систем через мережу Інтернет у режимі реального часу.

Також змінюється порядок подання апеляційних та касаційних скарг. Апеляційна скарга з 4 жовтня 2021 року повинна подаватися безпосередньо до суду апеляційної інстанції, а касаційна – до суду касаційної інстанції.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.