Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:58:23

32 роки тому утворено РУХ

07.09.2021   21:46Агенцiя

9 вересня 1989 року в м. Києві, незважаючи на шалений супротив і 70-річне панування комуністичного тоталітарного режиму, українські патріоти спромоглися утворити масову громадсько-політичну організацію, яка отримала влучну народну назву - РУХ.

І саме Народний Рух України за перебудову став тією організацією, навколо якої об’єдналися прогресивні сили українського суспільства. Становлення цього політичного об’єднання тісно пов’язане з посиленням боротьби за волю, незалежність нашої держави. Можна також стверджувати, що створення Руху стало одним із кроків до розбудови громадянського суспільства.

До цього можна лише додати думку першого голови РУХу Івана Драча зі звернення до читачів збірника документів і матеріалів «Боротьба за незалежність України у 1989-1992 рр.: Чернігівська крайова організація народного руху України за перебудову»:

«Народний Рух України за перебудову зіграв незаперечну роль у відродженні української нації і здобутті незалежності України й цим він назавжди залишиться в українській історії. У цьому велика правда. Більше того, Рух став міжнародним поняттям, поняттям світової політики…
Крайова організація зробила вагомий внесок у здобуття незалежності України, захист прав людини й нації. Приклад й досвід героїв цієї книги – дороговказ громадянам сучасної Української держави у справі її перетворення у країну щасливих, заможних людей, успішного розвитку української нації у сім’ї європейської й світової спільноти.
Нехай з Божої ласки у Ваших серцях назавжди оселяться радість, добро й благодать!

Слава Україні!»


Чернігівська обласна організація Народного Руху України приєднується до цих побажань Івана Драча та вітає всіх учасників національно-визвольних змагань - борців за незалежність України у ХХ столітті, їх родини та всіх українських патріотів з 30-ю річницею відновлення незалежності України та 32-ю річницею створення РУХу.


Прес-служба Чернігівської обласної організації НРУ

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.