Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:31:44

Державний Прапор у Батурині підіймали під салют козацьких гармат

23.08.2021   13:07Агенцiя

На Чернігівщині найвищий в області Державний прапор підіймали в Батурині під салют козацьких гармат

Про це повідомляє УКРІНФОРМ.

"Прапор у Батурині ми підіймали синхронно з усією Україною о 9 ранку. Висота флагштока - 30 м, розмір полотнища 4х6 м. Під час підняття лунали Гімн України і салют із козацьких гармат", - розповів він.

За словами посадовця, прапор підіймали донька-школярка загиблого на сході України Івана Томилка та ветеран російсько-української війни, учасник "Ігор нескорених" Владислав Шитіло. Щоправда, їхня участь у цьому була скоріше символічна, оскільки полотнище підіймалося вгору натисканням кнопки.

На урочистому заході були присутні керівники Чернігівської області, народні депутати, очільники місцевої влади, громадськість.

Після підняття головного прапора держави біля нього відбулася обласна акція "Я - громадянин України" з урочистим врученням паспортів юнакам і дівчатам, яким виповнилося 16 років. Отримали їх 16 школярів, які досягли особливих успіхів у навчання, спорті, науці, мистецтві. Приїхали вони з різних куточків області.



Найвищий на Чернігівщині Державний прапор підняли в Батурині на території Національного історико-культурного заповідника "Гетьманська столиця". Флагшток під нього спорудили неподалік Цитаделі, майданчик навколо озеленили. Обласному бюджету все це коштувало 3,6 млн грн.

Як раніше розповідали в ОДА, Батурин для такої урочистої події був обраний тому, що це одне з найбільш значущих місць на шляху до здобуття державної незалежності. Це місто було резиденцією гетьманів Лівобережної України і з ним пов’язані такі визначні постаті, як Іван Мазепа, Пилип Орлик і Кирило Розумовський. До того ж Гетьманська столиця - це один з туристичних "магнітів" Чернігівщини, який щороку "притягує" до себе понад 200 тис. відвідувачів. Найвищий прапор стане там ще однією патріотичною локацією.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини