Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:55:44

Як допомогти громадам реалізувати заходи із пожежної безпеки

09.07.2021   11:12Агенцiя

У Чернігівській облраді відбулась робоча зустріч голови обласної ради Олени Дмитренко та народного депутата Анатолія Гунька (фракція «Слуги Народу») із головами громад округу №208. До роботи приєднався голова фракції «Слуги Народу» у обласній раді Дмитро Іванов, член фракції Володимир Лукаш.

Як відомо, на даний час у громадах готують освітні заклади до нового навчального року. У школах та дитсадках постійно проводяться обстеження, ревізія опалювальних систем, підтримують у належному стані шляхи евакуації, перевіряється наявність і справність засобів для гасіння пожеж, були тренування за участі рятувальників. Це все, що колектив і громада може зробити власними силами.

За інформацією управління освіти і науки Чернігівської ОДА, щоб виконати увесь комплекс робіт і привести до норм протипожежної безпеки всі заклади освіти (нагадаю – це 472 школи, 445 дитсадків, 13 профтехзакладів) потрібно близько 500 млн грн. Мова не лише про усунення недоліків, які виявила служба ДСНС під час перевірки, а й оснащення системами пожежної сигналізації, захист від блискавок, обробка дерев’яних поверхонь спеціальним розчином, який унеможливлює горіння.

Подібнівимоги і дозакладівохорониздоров’я, культури.
«У одній Менській громаді - 15 приписів на 57 млнгрн! Це - трохи менше за третину бюджету громади. Якщо їх виконати, за що громаді жити? 60% керівників оштрафували - люди не хочуть працювати, бо загнані у кут: у громади грошей не вистачає, а виконувати рішення потрібно!

Суми - непідйомні і для окремих громад, і для області. Не кожна громада має кошти, щоб швидко привести умови у відповідність до визначених норм безпеки: одна пожежна сигналізація може вартувати і 150 тис. грн, і 700 тис. грн, і в окремих випадках 1,5 млн грн. Додайте до цього заміну проводки - вийде кругла сума. Є й інші проблеми: це і відсутність вогнегасників, і необробка засобами вогнезахисту дерев'яних конструкцій, і відсутність належних евакуаційних виходів.

Тому у Чернігівській обласній раді разом із головами громад, головою Чернігівської обласної ради, головою Київської обласної ради погодили, що разом напрацюємо дорожню карту - як вирішити цю проблему. Для цього чекаю пропозицій від громад а також найближчим часом зустрінусь з головами Комітету з питань бюджету і Комітету з питань соціальної політики», - прокоментував Анатолій Гунько.

«Як депутат ще попередньо скликання підтримав програму пожежної безпеки на території області на 2021-2027 роки. Цього року на ці цілі обласні заклади отримають понад 5 млн грн.

Що стосується громад, то тут забезпечити всі вимоги пожежної безпеки за рахунок власних коштів не вийде: це непосильно для бюджету громад. З іншого боку, це життя людей, і пожежна безпека має бути на рівні.
Спільно із народними депутатами та обласною радою напрацьовуватимемо варіанти вирішення питання, у тому числі, на всеукраїнському рівні», - вважає Дмитро Іванов.



Джерело: фейсбук-сторінка обласної організації партії «Слуга Народу» у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини