Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:17:55

Власником КНП "Чернігівська центральна районна лікарня" залишається Чернігівська районна рада

28.05.2021   10:09Агенцiя

В умовах децентралізаційних перетворень триває процес трансформації системи охорони здоров'я. Відповідно до чинного законодавства районні лікарні та інші об'єкти, які діяли на субрегіональному рівні, повинні до 1 липня 2021 року перейти в громади.

Тож яким буде майбутнє комунального некомерційного підприємства «Чернігівська центральна районна лікарня» йшлося сьогодні на нараді в обласній державній адміністрації за участю заступника голови обласної ради Дмитра Блауша, заступника голови обласної державній адміністрації Жанни Шерстюк, заступника Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, голови постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської етики, законності та запобігання корупції Олександра Атрощенка, голови Чернігівської районної ради Миколи Силенка, очільників територіальних громад Чернігівського району.

Про ключові напрямки діяльності КНП «Чернігівська ЦРЛ» доповів генеральний директор Дмитро Руденко. За словами Дмитра Руденка, лікарня діє як спеціалізований медичний заклад вторинного рівня надання медичної допомоги і обслуговує в основному жителів Чернігівського району і має всі необхідні ліцензії та сертифікати для належного обслуговування населення. Закладом укладений договір з Національною службою здоров'я України про медичне обслуговування за програмою медичних гарантій.

Дмитро Руденко детально зупинився та розповів про співпрацю з територіальними громадами, які долучаються до фінансування витрат на комунальні послуги медичного закладу, і цього року вже виділено 3 млн 730 тис грн на енергоносії.

Роз'яснення стосовно юридичних аспектів, фінансових механізмів та алгоритму взаємодії органів місцевого самоврядування і комунальних закладів охорони здоров'я в нових умовах надали керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

У результаті обговорення учасники наради дійшли згоди залишити без змін провадження діяльності КНП «Чернігівська ЦРЛ» у підпорядкуванні Чернігівській районній раді.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини