Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:07:56

Анна Коваленко: Продовжуємо розбудовувати якісну медичну інфраструктуру. ВІДЕО

26.05.2021   16:20Агенцiя

У середу, 26 травня, голова Чернігівської облдержадміністрації Анна Коваленко передала очільнику Сосницької громади Андрію Портному документи та ключі від новозбудованої амбулаторії у селі Чорнотичі.

- Розбудова та модернізація медичної інфраструктури, створення належних умов для отримання медичних послуг жителями Чернігівщини - це один з пріоритетів облдержадміністрації і мій особистий. В області в рамках реалізації програми Президента України "Велике будівництво" завершуються роботи з реконструкції приймальних відділень дев'яти опорних лікарень, будуються сільські амбулаторії, реалізуються інші проєкти в медичній сфері. І ось від сьогодні, у Сосницькій громаді на один сучасний медичний заклад стало більше, - сказала Анна Коваленко.

Стара будівля амбулаторії в Чорнотичах знаходилась в незадовільному технічному стані та не відповідала сучасним вимогам надання первинної медичної допомоги.

Натомість нова амбулаторія сімейної медицини повністю готова до прийому пацієнтів і проведення профілактичних, діагностичних чи лікувальних процедур.

Кабінети медзакладу відповідають санітарним нормам, доступні для людей з обмеженими можливостями.

Відсьогодні місцеві мешканці отримають не тільки сучасне приміщення, а й оновлене обладнання та устаткування. За допомогою якого лікарі зможуть провести обстеження та поставити вірний діагноз, – зазначила голова облдержадміністрації та побажала жителям громади здоров’я та приходити до амбулаторії тільки, щоб переконатися, що все гаразд: тиск в нормі й температура 36,6.

Вона підкреслила, що наразі понад дві тисячі жителів сіл Чорнотичі, Киріївка, Кудрівка, Козляничі та Рудня отримуватимуть медичні послуги у сучасній амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Також за кошти субвенції придбали новий службовий автомобіль вартістю півмільйона гривень. В новій амбулаторії поки що будуть працювати сімейні лікарі загальної практики Сосницького центру ПМСД.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини