Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:17:10

Коваленко: Чернігівщина перебуває за крок до “червоної” зони. ВІДЕО

25.03.2021   08:11Агенцiя

У Чернігівській області індикатори визначення рівнів епідемічної небезпеки наближаються до граничних показників, при перевищенні яких регіон буде віднесений до "червоної зони".

Станом на 24 березня коефіцієнт виявлення нових випадків інфікування 16,6 % при граничному показнику 20%. Про це під час щотижневого брифінгу повідомила голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко.

– В області перевищений показник рівня госпіталізації понад 80%, і він постійно зростає. На сьогодні у медзакладах на лікуванні перебуває 736 осіб. Зайнято 61% ліжкомісць визначених для лікування хворих на коронавірус. Завантаженість ліжок з киснем становить 55%, порівнюючи з попереднім показником у 44%, – зазначила Анна Коваленко, додавши, що охоплення тестуванням сягає 1 084 особи на 100 тисяч населення.

Очільниця обладержадміністрації розповіла про проведену роботу задля збільшення кількості ліжок та забезпечення їх киснем. За її словами для госпіталізації хворих з COVID-19 у 18 лікарнях області підготовлено – 1621 ліжко, з них понад 88 % забезпечено подачею кисню.

Постійно проводиться робота по забезпеченню медичних закладів засобами індивідуального захисту. Нещодавно Управління охорони здоров’я отримало експрес-тести та засоби захисту від ДП "Медичні закупівлі", які розподілятимуться між закладами, що проводять первинний медичний огляд. Також днями медики обласної лікарні отримали допомогу від благодійного фонду "Карітас України".

В області загалом застраховано 1765 медиків, з них 1 607 надають допомогу хворим на ковід. Захворіли на коронавірус 177 застрахованих, з них 107 випадків були визнані страховими і виплачена компенсація.

Голова облдержадміністрації наголосила, що в регіоні продовжується імунізаційна компанія проти коронавірусної інфекції й вакциновано наразі 2965 людей.

– За минулу добу в області щеплення проти COVID-19 отримали 350 осіб. З них мобільними бригадами вакциновано 250 осіб, у пунктах щеплень – 100, – зазначила Анна Коваленко. – Вакцину отримали жителі Прилуцького, Талалаївського, Чернігівського, Козелецького, Городнянського, Менського, Новгород-Сіверського районів, а також Чернігова, Ніжина та Прилук. Для проведення імунізаційної кампанії вчора було залучено шість мобільних бригад та працювали 8 кабінетів щеплень.

Голова ОДА підкреслила, що імунізація на Чернігівщині відбувається згідно з планом вакцинації, який був поданий до Центру громадського здоров’я МОЗ України, не відстаючи.

За словами Анни Коваленко зупинити поширення небезпечної хвороби COVID-19 можна лише формуючи колективний імунітет.

- Наразі область перебуває у "помаранчевій зоні". Це означає, що ми на межі з "червоним"  рівнем епідемічної небезпеки. Якщо динаміка захворюваності буде збережена, то будемо змушені вводити жорсткі карантинні обмеження, - підкреслила голова ОДА та звернулась до представників бізнесу із закликом дотримуватись правил рекомендованих МОЗ України.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.