Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:38:09

Профільна комісія виступила за зняття з розгляду на сесії питань про землю в районі Ялівщини

25.02.2021   08:12Агенцiя

Профільна депутатська комісія Чернігівської міської ради - з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин - 24 лютого проголосувала за зняття з розгляду на завтрашній сесії міської ради питань щодо приватних земельних ділянок поблизу Ялівщини.

Комісія розглянула це питання за пропозицією Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка. Як зазначив на початку зібрання її голова В’ячеслав Летута, мова йде про зняття до тих пір, поки визначаться межі РЛП «Ялівщина». Щоб не було ніяких підстав для маніпуляцій, ніби хтось є захисником цього парку, а хтось ні.

Як проінформував депутатів і журналістів на засіданні комісії начальник Управління земельних відносин Чернігівської міської ради Василь Дмитренко, ще у 2014 році сесією Чернігівської міської ради на звернення обласної ради було надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 168,7 га за рахунок земель запасу комунальної власності для функціонування регіонального ландшафтного парку «Ялівщина». До сьогоднішнього дня даний проект не надходив. Натомість, до управління архітектури та містобудування надійшов проект іншого складу – про встановлення меж. Але це абсолютно різні проекти.

У той же час, до управління земельних ресурсів звернулися громадяни, які мають земельні ділянки у приватній власності. Вони отримали їх хто під час приватизації, хто шляхом купівлі-продажу, але звернулися для того, щоб зробити зміну цільового призначення.

- Хочу наголосити, що приватні земельні ділянки змінюють цільове призначення без дозволу органу місцевого самоврядування, на території якого вони знаходяться. Тобто вони мають право без нашої згоди зробити цей проект. Але зміна цільового призначення відбувається в межах відповідних будівельних документацій про відповідність місця розташування земельної ділянки. Дані проекти пройшли затвердження відповідними погоджувальними службами. Більше того, пройшли екстериторіальне погодження, на що є відповідні висновки. Тому при зверненні цих громадян ми включили дане питання до проекту рішення на зміну цільового призначення, - пояснив керівник управління.

Також він наголосив на тому, що територіально ці земельні ділянки знаходяться за межами РЛП «Ялівщина».

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини