Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:09:39

У Чернігівській ОДА обговорили подальший економічний та соціальний розвиток територіальних громад

16.02.2021   17:56Агенцiя

Голова облдержадміністрації Анна Коваленко провела чергову зустріч з керівниками об’єднаних територіальних громад Чернігівщини.

— Ми продовжуємо обговорювати можливості економічного та соціального розвитку ОТГ області, щоб у прямому діалозі з керівниками державних установ знайти, можливо, навіть неординарні шляхи для розв’язання  проблем, — зазначила голова ОДА.

Участь у сьогоднішній розмові взяли начальник Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк та начальник Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Роман Гордовий.

Людмила Слотюк розповіла про сервіс електронного інформування, запроваджений податковою службою для органів місцевого самоврядування наприкінці минулого року. Цей сервіс дозволяє головам територіальних громад отримувати від податківців інформацію про підприємства, які сплачують місцеві податки та збори до бюджету громади, про заборгованість або переплату відрахувань до бюджету.

Крім того, органи місцевого самоврядування мають можливість працювати з органами податкової служби дистанційно у режимі реального часу. Зараз кабінети Е-інформування діють у тестовому режимі. Згодом їх наповнення та функціонал розширяться. Податківці запевняють, що відкриті до пропозицій і зауважень стосовно функціонування Е-кабінету і готові його удосконалювати.

Користуючись нагодою, керівники громад обговорили з представниками ДПС питання, що стосуються отримання надходжень до місцевих бюджетів від користування землею та майном, розташованим на території громад.

Наступне питання, яке обговорили учасники зустрічі, стосувалося безпеки в громадах та створення пунктів пожежної охорони.

Протягом минулого року на території області виникли 2740 пожеж. Загинуло від цього лиха у 2020 році 90 людей. У зв’язку з цим, переконаний Роман Гордовий, збільшення кількості пунктів пожежної охорони та Центрів безпеки громадян є дуже актуальним на Чернігівщині.

Обласне управління ДСНС готове допомагати у створенні таких підрозділів, організовуючи навчання фахівців та, навіть, надаючи відповідну техніку. Управління ДСНС в області розробило свій варіант такої мережі, проте голови ОТГ мають на неї свою точку зору. У ході наради було досягнуто домовленості урахувати усі потреби та можливості для організації системи протипожежного захисту в області, проаналізовано дотримання протипожежних вимог у закладах та установах.

— Питання пожежної безпеки — одне з пріоритетних у державі, — наголосила Анна Коваленко. — Тож маємо знайти такі рішення, які максимально убезпечать жителів Чернігівщини та, у разі потреби, гарантують оперативний приїзд пожежної охорони.

У ході наради було обговорено ще низку актуальних питань життєдіяльності ОТГ. За її підсумками облдержадміністрація підготує та направить до органів державної влади листи з пропозиціями удосконалення податкового законодавства та синхронізації будівельних та протипожежних норм.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини